29 / 04 / 2024

kira dilekçesi

kira dilekçesi

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Dava, Sulh Hukuk Mahkemesinde bir dilekçe ile açılıyor. Peki, kira bedeli artış dilekçesi nasıl yazılır? İşte kira bedeli dilekçesi 2015..

Kira dilekçe örneği!

Mülkiyet hakkı belediyelere ait olan ve kiralanan taşınmaz malların kiralanabilmesi için öncelikle bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte kira dilekçe örneği bu haberde...

Lojman talep dilekçesi 2021!

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2020 yılında ödeyeceği kira bedeli açıklandı. Peki, 2021 kamu konutları kira zammı ne kadar? Lojman talep dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte lojman talep dilekçesi 2021...

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını boşaltanlar bir dilekçe vererek kira yardımı desteği için başvuru yapabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021...

Kira artışı dava dilekçesi 2021!

Kirada yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda dava açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurulabiliyor. Peki kira artışı dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte kira artışı dava dilekçesi 2021...

Kira borcuna itiraz dilekçesi 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla isteyebiliyor. Kiracı icra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki kira borcuna nası itiraz ediliyor? İşte kira borcuna itiraz dilekçesi 2021...

Kira artışı dava dilekçesi 2016!

Yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Bu davalar her zaman açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı dava dilekçesi 2016..

Kira borcuna itiraz dilekçesi!

Kimi zaman kiracının kira borcunu ödemesine rağmen kendisine ihtar gönderilebiliyor. Bu durumda kiracı kira borcuna itiraz edebiliyor. İşte kira borcuna itiraz dilekçesi örneği..

Kentsel dönüşüm kira dilekçesi örneği!

Kentsel dönüşümde konutu veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri kira yardımı alabiliyor. Kira yardımı için bir dilekçe ile müracaat sağlanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira dilekçesi örneği..

Kira bedeli tespit davası dilekçesi 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların zam konusunda anlaşma sağlayamaması halinde dava açılabiliyor. Bu dava için mahkemeye bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte kira bedeli tespit davası dilekçesi 2015..

Kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği!

Kiraya veren, kira sözleşmesini kanunda belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açacağı dava ile sona erdirebilir. Peki, Kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği..

Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, süreli olarak tespit edilen kira kontratı sürenin sonunda fesih mi edilir yenilenir mi? Kira kontratı yenileme dilekçesi yazılır mı?

Kira zammı dava dilekçesi örneği!

Senelik sözleşmenin yenilenmesi halinde mal sahipleri kiraya zam yapılıyor. Yapılan zammın yüksek bulunması veya kabul edilmemesi halinde bir dilekçe ile kira zammı davası açılabiliyor. İşte kira zammı dava dilekçesi örneği..

Kira bedeli dilekçesi 2015!

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Dava, Sulh Hukuk Mahkemesinde bir dilekçe ile açılıyor. Peki, kira bedeli artış dilekçesi nasıl yazılır? İşte kira bedeli dilekçesi 2015..

Kira artış dilekçesi örneği!

Kira bedeline yapılacak artışın kabul edilmemesi halinde ya da artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte kira artış dilekçesi örneği..

kira dilekçesi Haberi

kira dilekçesi

Kira bedeli dilekçesi 2015!

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.


Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Dava, Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor.


Bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlıyor.


Sözleşmede yeni kira döneminde kira bedelinin artırılacağına ilişkin bir hüküm varsa, yeni kira döneminin sonuna kadar açılacak davada mahkemece belirlenecek kira bedeli de, bu yeni dönemin başlangıcından itibaren geçerli oluyor.


Kira bedeli dilekçesi...