02 / 05 / 2024

kira gelir rehberi ne zaman yayınlanır

kira gelir rehberi ne zaman yayınlanır

Dar Mükellefler ( Türkiye' de Yerleşmiş Olmayan Yabancı Ülke Vatandaşları ile Yurtdışında Yerleşik Türk Vatandaşları ) İçin Kira Geliri Rehberi yayınlandı. Dar mükellefler için kira gelir rehberi haberimizde yer alıyor...

İşyeri kira gelir vergisi rehberi 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı, kira gelir vergisi ödeyecek vatandaşlar için rehber hazırladı. İşte işyeri kira gelir vergisi rehberi 2017..

Konut kira gelir vergisi rehberi 2017!

2017 kira gelir vergisi 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, hangi konut sahipleri kira gelirleri için vergi ödeyecek? İşte konut kira gelir vergisi rehberi 2017..

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015!

Kira geliri elde eden mal sahipleri, elde ettiği gelirlerin istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015..

Kira gelir vergisi 1. taksit ne zaman ödenir?

Mesken veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri gelir için vergi ödüyor. Kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren mal sahipleri, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Senede iki taksitte ödenebilen kira gelir vergisi ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor...

Ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergiyi istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenker ödüyor. Peki, ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Ev hanımları kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için bazı koşullarda ödeniyor. Vergiyi her kira geliri olan ödemiyor. Peki, kira gelir vergisinden kimler muaftır? Ev hanımları kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi için gereken belgeler!

Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanan malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi için gereken belgeler nelerdir?

Kira gelir vergisi ödeme ayları!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisinin mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri oluyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte kira gelir vergisi ödeme ayları...

Kira gelir vergisi ödememek için ne yapılır?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene boyunca taşınmaz mal ve haklarını kiraya verenler tarafından ödeniyor. Kimi durumlarda mükellefler vergi ödemesinden muaf oluyor. Peki, kira gelir vergisi ödememek için ne yapılır?

Kira gelir vergisi ödeme zamanı 2015!

2014 yılı içerisinde ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi senede 2 taksit halinde ödeniyor. İşte kira gelir vergisi ödeme zamanı 2015...

Kira gelir vergimi nasıl öğrenirim?

Bir önceki sene elde edilen kira gelirleri için ödenen kira gelir vergisinde mükellefler kimi zaman vergisini ne kadar ve nasıl ödeyeceğini sorabiliyor. Siz de "Kira gelir vergimi nasıl öğrenirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Emekliler kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesi ile elde edilen gelir için ödeniyor. Peki, emekliler kira gelir vergisi öder mi? Emekli vergiden muaf olur mu?

kira gelir rehberi ne zaman yayınlanır Haberi

kira gelir rehberi ne zaman yayınlanır

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle; 


Başkanlığımızca hazırlanan "Dar Mükellefler (Türkiye'de Yerleşmiş Olmayan Yabancı Ülke Vatandaşları ile Yurtdışında Yerleşik Türk Vatandaşları) İçin Kira Geliri Rehberi"  Başkanlığımızın internet sayfasında yayınlanmıştır. Rehberin basım ve dağıtım çalışmaları devam etmektedir.

2013 Yılında kira geliri elde eden dar mükelleflere yönelik olarak hazırlanan Rehberde;

• Kira gelirine konu mal ve haklar, 

• Kira gelirinde istisna uygulaması, 

• Kira gelirinin tespitinde indirilecek giderler, 

• Kira ödemelerinde vergi kesintisi, 

• Beyannamenin verilme zamanı ve yeri, 

• 2013 yılı gelirlerine uygulanacak vergi tarifesi, 

• Verginin ödenmesi,

• Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile Beyannamenin verilmesi,

• Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları yönünden gayrimenkul kira gelirleri,

konularında bilgiler yer almaktadır. Rehberde ayrıca, kira gelirinin beyanına ilişkin örneklere ve beyannamenin doldurulmasında dikkat edilecek hususlara yer verilmiştir.  

Rehbere ulaşmak için