03 / 05 / 2024

kira ihtarı

kira ihtarı

Ev sahiplerinin eski kiracılarını çıkarmak için sıklıkla kullandığı yöntemlere bir tane daha eklendi: Noterden ihtarname... Diğer yandan oğlum kızım gelecek gibi bahaneler ile kiracıya gönderilen ihtarnamelerin mahkeme kararıyla ispatlanma zorunluluğu bulunuyor. Aksi taktirde cezası var...

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Kira kaç gün gecikirse ihtar çekilir?

Taşınmazını kiraya veren ancak kira bedelinin tahsilinde zorluk yaşayanlar kiracısına ne kadarlık bir gecikme halinde ihtar çekebileceğini merak ediyor. Peki, kira kaç gün gecikirse ihtar çekilir?

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021!

Evlerini kiraya vermiş olan ev sahipleri, kiracılarına sözleşmelerini uzatmak istemedikleri için ihtarname çekmek isteyebilir. Peki kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi ne zamandır? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021...

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi!

Kira sözleşme süresi dolacak kiralamalarda kiranın yenilenmeyeceğini kim, ne zaman bildirebilir? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi..

Kira artışı ihtarname örneği 2017!

Taşınmaz kiralamalarında kiracıya yapılacak yıllık zam, ihtar ile bildirilebiliyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2017..

Kira borcuna itiraz dilekçesi!

Kimi zaman kiracının kira borcunu ödemesine rağmen kendisine ihtar gönderilebiliyor. Bu durumda kiracı kira borcuna itiraz edebiliyor. İşte kira borcuna itiraz dilekçesi örneği..

Kira artışı ihtarı örneği!

Gayrimenkul kiralarında, mal sahibi sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Mal sahibi yapacağı zammı kiracıya bir ihtarname ile bildirebiliyor. İşte kira artışı ihtarı örneği..

Kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı!

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak 10 yılı dolduran kiracı gerekçesiz bir şekilde tahliye edilebiliyor. İşte kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı..

Kira borcu ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira borcunu ödememesi halinde, mal sahibi tahliye hakkına sahip oluyor. Kira borcundan dolayı kiracının tahliye edilmesi için iki haklı ihtarın gönderilmiş olması gerekiyor. İşte kira borcu ihtarnamesi..

Kiracıya haklı ihtar örneği!

Kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. iraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. İşte kiracıya haklı ihtar örneği..

Kira artışı için ihtar süresi!

Kira sözleşmenin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. Ayrıca kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira bedelinin artırılacağına ilişkin ihtarın kiracıya ne zaman verilmesi gerekiyor?

Kira artışı için ihtarname örneği!

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin uzatılması halinde yeni kira döneminde kiraya belli oranlarda zam yapılıyor. Yeni kira bedelinin kiracıya bildirilmesi için ihtar gönderilebiliyor. İşte kira artışı için ihtarname örneği..

Dükkan kirasını ödemeyen kiracıya ihtar!

Kiracı, kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir. İşte dükkan kirasını ödemeyen kiracıya ihtar örneği..

kira ihtarı Haberi

kira ihtarı

Yeni uygulama ile yüzde 25'e sabitlenen oran yerine daha yüksek kira hedefleyen ev sahipleri, eski kiracıyı çıkarmanın yeni yolunu noterden tahliye ihtarnamesi göndermede buldu. 'Çocuklarım gelecek, çık' sözleri ile gönderilen bu ihtarnamelere karşı emlakçılar ve hukukçular kiracıları uyarıyor. Mahkeme kararı ile tahliye gerekçesi ispatlanmadığı zamanlarda bu ihtarnamelerin geçersiz.


Haklı nedeng gösterilmediği takdirde kiracının tahliyesi için 10 yıl gerek

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa yaptığı açıklamada ihtarnameler karşısında kiracıların nasıl davranması gerektiği anlattı.  Dünya gazetesinin haberine göre ev sahibinin gerçekten oğluna, kızına, annesi ya da babasına vermesi durumunda ev sahibinin kiracıyı tahliye etme hakkı olduğunu belirten Aşa, aynı zamanda ev sahibinin geçerli sebepleri de mahkeme yolu ile ispatlaması ve açılan dava sonucunda mahkeme tahliye ederse ancak tahliye edebileceğine dikkat çekti. 

Aşa,...