02 / 05 / 2024

Kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı!

Kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı!

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak 10 yılı dolduran kiracı gerekçesiz bir şekilde tahliye edilebiliyor. İşte kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı..



Kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı!

Gayrimenkul kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Buna karşın kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor.


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir. Kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı örneği şu şekilde:


Kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı örneği..


............... NOTERLİĞİ’NE


İHTAR EDEN : …………….(T.C Kimlik No:……………..)

ADRES…………………………………………………………


MUHATAP :1- …………………………………………..


KONU :Kira sözleşmesinin ../../20… itibari ile yenilenmeyeceği ve bu

Tarihe kadar kiralananın tahliyesi ihtarıdır.


Sayın Muhatap;


Maliki bulunduğum ………………..adresindeki gayrimenkulde, ../../20….. başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile kiralamış bulunmaktasınız.


İş bu kira sözleşmesinden mütevellit her türlü alacağm hakkında talep ve dava hakkım saklı kalmak üzere, kira sözleşmesinin, dönem sonu olan …/../20… tarihi itibarı ile yenilenmeyeceğini, ve bu tarihe kadar gayrimenkulün tahliyesini, aksi taktirde yasal yollara başvuracağımı İHTAR ederim..


../../20…

İhtar Eden

Adı ve Soyadı

İmza


SAYIN NOTER;

İhtarnamenin birer suretlerinin muhataplara tebliği ile bir suretinin noterliğinizde saklanmasını, bir suretinin de tarafımıza iadesini talep ederim



10 yıllık kiracıya tahliye davası nasıl açılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön