23 / 12 / 2024

Kira kontratının geçersiz olduğu durumlar!

Kira kontratının geçersiz olduğu durumlar!

Mal sahibinin taşınmazdan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olan kira kontratının geçersiz olduğu durumlar nelerdir? İşte yanıtı..



Kira kontratının geçersiz olduğu durumlar!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak nitelendiriliyor.


İki taraf arasında imzalanan kira kontratında kimi zaman kefile de ihtiyaç duyulabiliyor. Kira kontratı imzalandıktan sonra taraflar kanunda belirtilen hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor.


Kira kontratının noterden yapılması zorunlu olmuyor. Tarafların imzalaması durumunda bu sözleşme geçerlilik kazanmış oluyor. Peki, kira kontratının geçersiz olduğu durumlar nelerdir?


Kira kontratının geçersiz olduğu hallerin başında kira sözleşmesinin mülk sahibi tarafından değil, vekaleti olmayan farklı kişiler tarafından imzalanması geliyor. Bu durumun mal sahibi tarafından kabul edilmemesi halinde kontrat geçersiz kabul ediliyor.


Ancak mal sahibinin kabul etmesi halinde kira kontratının bir başka kimse tarafından yapılması durumunda bu kez kontrat geçerli oluyor.


Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


Ev kirası elden ödenir mi?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön