02 / 05 / 2024

Oy kullanırken bu hatayı yapanların geçersiz sayılacak! Bakın o hata ne?

Oy kullanırken bu hatayı yapanların geçersiz sayılacak! Bakın o hata ne?

Bu pazar günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için geri sayım devam ediyor. 2. tur cumhurbaşkanı seçimleri ile sandık başına gidecek seçmenler için oyların geçersiz sayılacak durumlar araştırma konusu oldu. İşte duyuru ile ilgili tüm detaylar…



Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gidecek olan seçmenler hangi durumlarda oyların geçersiz sayılabileceğini araştırmaya başladı. 28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunuyor.

Oylar hangi durumlarda geçersiz sayılacak?

YSK bazı durumlarda oyların geçersiz sayılabileceğini belirtti. Bu konu vatandaşların seçim öncesi en çok merak ettiği başlıklardan bir tanesi oldu. Oy pusulası üzerinde yırtık, işaret çizilmiş ya da yazılı olmayan pusulalar geçersiz sayılacak. Tercih ya da evet mührünün dışında pusula üzerine herhangi bir imza atılması ya da işaret konulmaması gerekecek. Pusula üzerinde başka bir işaretleme yapılmayacak olup pusula dışında zarf içerisinde başka bir şey konulmaması gerekecek. Aksi durumlarda kullanılan oylar geçersiz olacak. Bu işlemlerin ardından seçmenler oy kullandıklarına dair imza atacak. İmza atmaya seçmenlerin de oyları geçersiz sayılacak.


Geri Dön