17 / 05 / 2024

Oy kullanırken bu hatayı yapanların geçersiz sayılacak! Bakın o hata ne?

Oy kullanırken bu hatayı yapanların geçersiz sayılacak! Bakın o hata ne?

Bu pazar günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için geri sayım devam ediyor. 2. tur cumhurbaşkanı seçimleri ile sandık başına gidecek seçmenler için oyların geçersiz sayılacak durumlar araştırma konusu oldu. İşte duyuru ile ilgili tüm detaylar…



Oy kullanırken bu hatayı yapanların geçersiz sayılacak! Bakın o hata ne?

Oyların geçersiz sayılması için dikkat!

Evet ya da tercih mührünün basılmadığı, birden fazla ittifak üzerine oy kullanılan, aynı ittifakta yer almayan bir partiye ve adaya müdür basılması durumlarında da oylar geçersiz olarak sayılacak.

Oy pusulası üzerinde bütünlüğü bozacak bir yırtılma ya da koparılma durumlarında da oylar geçersiz olarak sayılacak. Pusula üzerine müdürüm dışında herhangi bir özel işaret, yazılı, imza ya da parmak izini basılması da oyları geçersiz kılacak.

Tüm bunların yanında oy pusulası üzerinde yapılan belirgin bir karalanma, çizilmeye ya da işaretlenme de oyların geçersiz sayılmasına sebebiyet verecek.

Nasıl oy kullanılacak?

Oy kullanma süreci ilk olarak seçmenin nerede oy kullanacağının bilgi kağıdı ya da internet üzerinden öğrenilmesi ile başlayacak.

Seçmenin oy kullanacağı sandığın belirlenmesinin ardından sıfır sekiz-17 saatleri arasında pazar günü oylar kullanılacak. 17:00’dan sonra oy kullanmaya gelen vatandaşların oylara geçersiz sayılacak.

Vatandaşların oy kullanırken kimlik belgelerini yanında bulundurması zorunlu olacak. Kimliği olmayan vatandaşların oyları geçersiz sayılacak.

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?

Oy kullanmayana ceza! 28 Mayıs seçiminde oy kullanmak zorunlu mu, oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?

İletişim Başkanlığı'ndan uyarı geldi! Oy kullanırken bunları asla yapmamalısınız!


Geri Dön