02 / 05 / 2024

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ehliyet yenileme işleminde son tarih 31 Aralık 2022.Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyet geçersiz sayılacak. Ayrıca bu tarihe kadar işlem yapmadığınızda idari para cezası uygulanacak. Yeni ehliyetinizi almak için acele edin.



İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı yeni düzenlemeyle ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe alınmıştı.

Yapılan değişikliğe göre eski ehliyete sahip vatandaşların artık yeni çipli ehliyete geçmesi gerekiyor. Bu konuda tanınan süre ise 31 Aralık 2022 tarihinde bitiyor. Hiç vakit kaybetmeden ehliyetinizi yenilemeniz gerekiyor çünkü ehliyet yenileme işleminin tarihi geçirildiği takdirde idari para cezası uygulanacak.

32 MİLYON CİVARI EHLİYET VAR

Türkiye’de 32 milyon civarında ehliyet var ve yaklaşık 18 milyonu yeni tip sürücü belgesine dönüştürülmüş durumda. Yine bakanlığın 21 Eylül 2020’de devreye aldığı bir başka yenilik de ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesi uygulaması. Kimlik kartına yüklenen sürücü belgesi sayısı ise 2 milyon 545 bine yaklaştı.

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

2016’DAN ÖNCE ALINAN EHLİYETLER İÇİN SON TARİH

1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alan eski tip sürücü belgesi sahipleri için son tarih yaklaşıyor. 31 Aralık 2022'ye kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak, değerli kağıt bedeli 13 ve vakıf payı bedeli 2 TL olmak üzere toplam 15 TL ödeme yaparak sürücü belgesi yenileniyor. Kanuni süre içerisinde eski tip sürücü belgesini yenilemeyen kişilerin sürücü belgeleri geçerliliğini yitiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön