15 / 05 / 2024

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ehliyet yenileme işleminde son tarih 31 Aralık 2022.Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyet geçersiz sayılacak. Ayrıca bu tarihe kadar işlem yapmadığınızda idari para cezası uygulanacak. Yeni ehliyetinizi almak için acele edin.



PARA CEZASI VAR

Eski ehliyetini yenilemeyen vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulanacak. Buna göre bu belgeler ile araç kullanan kişilere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereği 'Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanmak' fiilinden idari para cezası uygulanacak.

31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski tip sürücü belgesini yenilemek için başvuranlar 15 TL olan değiştirme ücretinden yararlanamayacak, 2023 yılı için belirlenen gerekli harçlar (sürücü belgesi harcı), değerli kağıt bedeli ve vakıf ücretini ödeyerek yeni tip sürücü belgesine başvurabilecek.

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

BAŞVURUDA GEREKEN BELGELER NELERDİR?

Eski ehliyeti değiştirmek için yapılacak olan başvuruda gerekli olan belgeler;

Nüfus cüzdanı, eski sürücü belgesi, 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve ‘sürücü olur’ yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu.

İstanbullular dikkat! 5 ay üstüne bir zam daha geliyor!

Hemşire maaşları ne kadar? 2022 Hemşire maaşları nasıl hesaplanır?

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön