02 / 05 / 2024

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti

Rusya-Ukrayna savaşı, enerji fiyatlarında tüm dünyada artışa neden oldu. Fiyatlarda geçtiğimiz bir yıl içinde 8-10 kat artış yaşandı. Fiyat artışını vatandaşına en az yansıtan ülke Türkiye oldu.



Pandemi ve ardından Rusya-Ukrayna savaşı ile enerji fiyatları tüm dünyada artmaya devam ediyor. Ülkeler enerji fiyatlarında yaşanan bu artışı, vatandaşın faturalarına yansıtıyor.

Avrupa ülkeleri 1 yıl öncesine göre 8-10 kat artan elektrik ve gaz faturalarına karşı önlem ararken, hükümetin attığı adımlar sayesinde Türkiye fiyat artışını vatandaşına en az yansıtan ülke oldu.

Ankara, ağustos ayında ilk kademe mesken aboneleri için kilovatsaat başına 144 lira ile elektrik fiyatının en düşük olduğu Avrupa başkenti oldu.

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti

EN YÜKSEK FİYAT ARTIŞI LONDRA’DA

Avusturya ve Macaristan'ın enerji piyasası düzenleme kurumları ve Finlandiya merkezli araştırma firması VaasaETT'in hazırladığı Konut Enerji Fiyat Endeksi raporuna göre, Avrupa'da kilovatsaat başına konutta 11.69 lira ile Londra elektriğin en pahalı tüketildiği şehir olarak öne çıktı.

Konutlarda elektrik fiyatı sıralamasında Kopenhag, kilovatsaat başına yaklaşık 10.04 lira ile ikinci sırada yer alırken, onu 9.86 lira ile Roma takip etti.

Roma'yı, 9.31 lira ile Amsterdam, 9.13 lira ile Brüksel ve yaklaşık 8,22 lira ile Berlin izledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön