02 / 05 / 2024

Seçimlerde geri sayım başladı! Seçim yasakları neler? Oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak?

Seçimlerde geri sayım başladı! Seçim yasakları neler? Oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde geri sayım başladı. Türkiye genelinde oy verme işlemi yarın saat 08.00’den itibaren başlayacak, saat 17.00’de sona erecek. Peki, seçim yasakları neler? Oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak? İşte yanıtları…



Seçimlere saatler kala heyecan dorukta. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem milletvekili genel seçimleri için oy verme işlemi yarın ülke genelinde saat 08.00’den itibaren başlayacak. Oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek.

5 yıl boyunca göreve yapacak Cumhurbaşkanı ile yeni meclis üyelerinin belirleneceği seçimde yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmenin oy kullanması bekleniyor. 4.9 milyon seçmenin ise ilk kez oy kullanacağı belirtilirken, cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen sayısının ise 53 bin 172 olduğu bildirildi.

Seçmenlerin üstünde TC Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabileceği kaydedilirken, seçmen bilgi kağıdının getirilmesinin ise zorunlu olmadığı bilgisi verildi. Seçimin ikinci tura kalması halinde yeniden seçmen bilgi kağıdının gerekli olmayacağı belirtildi.


Geri Dön