18 / 05 / 2024

kira kontratının geçersiz olduğu haller

kira kontratının geçersiz olduğu haller

Mal sahibinin taşınmazdan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olan kira kontratının geçersiz olduğu durumlar nelerdir? İşte yanıtı..

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Oy kullanırken bu hatayı yapanların geçersiz sayılacak! Bakın o hata ne?

Bu pazar günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için geri sayım devam ediyor. 2. tur cumhurbaşkanı seçimleri ile sandık başına gidecek seçmenler için oyların geçersiz sayılacak durumlar araştırma konusu oldu. İşte duyuru ile ilgili tüm detaylar…

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kira kontratı otomatik uzar mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira kontratının otomatik olarak uzayıp uzamayacağını kaleme aldı.

Kira kontratları hangi durumlarda geçersiz olur?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların önüne geçmek için imzalanan kira sözleşmeleri kimi zaman geçersiz olabiliyor. Peki, hangi durumlarda kira sözleşmeleri geçersiz olur? İşte detaylar...

Kira artışları enflasyon oranını geçmemeli!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Başta okul kantinleri olmak üzere, belediyeler, il özel idareleri ve vakıflara ait kantinlerin kira artışları enflasyon oranını geçmemeli" dedi. 

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

kira kontratının geçersiz olduğu haller Haberi

kira kontratının geçersiz olduğu haller

Kira kontratının geçersiz olduğu durumlar!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak nitelendiriliyor.


İki taraf arasında imzalanan kira kontratında kimi zaman kefile de ihtiyaç duyulabiliyor. Kira kontratı imzalandıktan sonra taraflar kanunda belirtilen hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor.


Kira kontratının noterden yapılması zorunlu olmuyor. Tarafların imzalaması durumunda bu sözleşme geçerlilik kazanmış oluyor. Peki, kira kontratının geçersiz olduğu durumlar nelerdir?


Kira kontratının geçersiz olduğu hallerin başında kira sözleşmesinin mülk sahibi tarafından değil, vekaleti olmayan farklı kişiler tarafından imzalanması geliyor. Bu durumun mal sahibi tarafından kabul edilmemesi halinde kontrat geçersiz kabul ediliyor.


Ancak mal sahibinin kabul etmesi halinde kira kontratının bir başka kimse tarafından yapılması durumunda bu kez...