02 / 05 / 2024

kira kontratı hangi durumlarda kendiliğinden yenilenir

kira kontratı hangi durumlarda kendiliğinden yenilenir

Taşınmaz kiralarında kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira kontratı nasıl yenilenir? Kira kontratı hangi durumlarda kendiliğinden yenilenir? İşte kira kontratı yenileme zamanı..

Kira kontratı kendiliğinden yenilenir mi?

Kira kontratında belirtilen süre boyunca kiracı, söz konusu mülkü kullanma hakkına sahip olur. Peki, kira kontratı kendiliğinden yenilenir mi, detayları...

Kira kontratı kendini yeniler mi?

Kira kontratı kendini yeniler mi? sorusunun yanıtını ilgili yasada aramak gerekiyor. Söz konusu yasaya göre, kira kontratı süresinin dolmasına 15 gün kala yazılı bir ihtarda bulunulmamışsa kontrat kendiliğinden yenileniyor...

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya ilişkin olarak kira kontratı imzalanıyor. Peki, söz konusu kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? 

Kira kontratı anlaşmasının uzatılması durumunda kira bedeline zam yapılıyor. Peki Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak?

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası 2 Ekim'de başlıyor. Uygulama kapsamında sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. Peki altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak? diyorsanız işte yanıtı...

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Kira kontrat bitiş dönemi için altın tavsiyeler!

Ofis konusunda sektörü bilgilendirmeyi hedefleyen www.ofisraporu.com şirketlerin kabusu olan kira kontratı bitiş süreci ile ilgili önemli ipuçları verdi.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?'' sorusunu cevapladı. İşte Heper'in o yazısı...

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

Kira kontratı damga vergisi muafiyeti!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Bu kontrat için belli durumlarda damga vergisi doğuyor. Peki, kira kontratı damga vergisi muafiyeti hangi durumlarda uygulanır? İşte yanıtı..

kira kontratı hangi durumlarda kendiliğinden yenilenir Haberi

kira kontratı hangi durumlarda kendiliğinden yenilenir

Kira kontratı hangi durumlarda kendiliğinden yenilenir?

Taşınmaz kiralarında kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Peki, kira kontratı nasıl yenilenir? Kira kontratı hangi durumlarda kendiliğinden yenilenir?


Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor.


Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşür.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebilir. Fesih dönemlerinin hesabında, kira sözleşmesinin başlangıç tarihi esas alınır.


Sözleşmede veya...