03 / 05 / 2024

Kira kontratından vazgeçilirse ne olur

Kira kontratından vazgeçilirse ne olur

Emlakçı aracılığı ile kira sözleşmesi imzalayan ancak, imzalandıktan sonra bu sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda tarafların hakları nelerdir? Kira kontratından vazgeçilirse ne olur? Emlakçı komisyon almaya hak kazanır mı?

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Kira kontratı yaparken bunlara dikkat!

Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtı milyonlarca kiracı tarafından merak ediliyor. Peki Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte kira kontratında dikkat edilmesi gerekenler...

Yüksek faiz vatandaşı konut alımından vazgeçiriyor!

Son dönemde gayrimenkul sektöründe en çok konuşulan konu olan yüksek faiz, vatandaşı konut alımından vazgeçiriyor..

Muğla'daki Kurubük Koyu'nun kiralanmasından vazgeçildi!

MUÇEP tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kurubük Koyu’nun ihale ile özel kişilere kiralanmasından vazgeçildiği açıklandı..

Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? 

Kira kontratı anlaşmasının uzatılması durumunda kira bedeline zam yapılıyor. Peki Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Altına dayalı kira sertifikasından vergi alınacak mı?

Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla, Türkiye genelinde etaplar halinde Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı 2 Ekim itibari ile yapılacak. Peki altına dayalı kira sertifikasından vergi alınacak mı? diyorsanız işte yanıtı...

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Ağustos'taki iç borçlanmanın 1,9 milyarı kira sertifikasından!

Hazine Müsteşarlığı'nın Temmuz-Eylül 2017 dönemine ilişkin iç borçlanma stratejileri açıklandı. Ağustostaki iç borçlanmanın 1,9 milyarı kira sertifikasından.

Kira kontrat bitiş dönemi için altın tavsiyeler!

Ofis konusunda sektörü bilgilendirmeyi hedefleyen www.ofisraporu.com şirketlerin kabusu olan kira kontratı bitiş süreci ile ilgili önemli ipuçları verdi.

İnşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmeli!

2017’nin ortalarına gelindiği halde hala ekonominin bir kıskaçta olduğunu kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, sıcak paraya, varlık satışına ve inşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

Kira kontratından vazgeçilirse ne olur Haberi

Kira kontratından vazgeçilirse ne olur

Kira kontratından vazgeçilirse ne olur?

Emlakçı aracılığı ile kira sözleşmesi imzalayan ancak, imzalandıktan sonra bu sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda tarafların hakları nelerdir? Kira sözleşmesinden vazgeçilirse ne olur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Taraflar, imzaladıkları kira sözleşmesinden vazgeçebiliyor. Ancak, kiracı sözleşmeyi imzaladıktan sonra, ödediği kaporadaki hakkını kaybediyor. Hukuken emlakçı sözleşmenin imzalandığı andan itibaren komisyon almaya hak kazanıyor.


Bilindiği üzere emlak komisyoncusu tellal olup; tellallık hükümleri geçerli oluyor. Buna göre tarafların imzası varsa, emlakçı ücrete hak kazanıyor.


T.C.

YARGITAY

13. HUKUK DAİRESİ

E. 2004/15586

K. 2005/4066

T. 15.3.2005


• GAYRİMENKUL TELLALLIK SÖZLEŞMESİNE DAYALI KOMİSYON ALACAĞI TALEBİ ( Tellallık Sözleşmesinin Yazılı Olması ve Taraflarca İmzalanması Şartı - Tellalın İmza ve Kaşesini Taşımayan Sözleşmeye Dayanarak Hak İddia Edemeyeceği )


• EMLAK KOMİSYONCUSUNUN KOMİSYON BEDELİ TALEBİ ( Tellallık Sözleşmesinin Yazılı Olması ve Taraflarca İmzalanması Şartı - Tellalın İmza...