02 / 05 / 2024

kira kontratından vazgeçme kapora

kira kontratından vazgeçme kapora

Emlakçı aracılığı ile kira sözleşmesi imzalayan ancak, imzalandıktan sonra bu sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda tarafların hakları nelerdir? Kira kontratından vazgeçilirse ne olur? Emlakçı komisyon almaya hak kazanır mı?

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı yaparken bunlara dikkat!

Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtı milyonlarca kiracı tarafından merak ediliyor. Peki Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte kira kontratında dikkat edilmesi gerekenler...

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Doğu Karadeniz’de 108 HES projesinin yapımından vazgeçildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğu Karadeniz’de 108 adet HES projesinin yapımından vazgeçilerek iptal edildiğini bildirdi.

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?'' sorusunu cevapladı. İşte Heper'in o yazısı...

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

Kira kontratı damga vergisi muafiyeti!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Bu kontrat için belli durumlarda damga vergisi doğuyor. Peki, kira kontratı damga vergisi muafiyeti hangi durumlarda uygulanır? İşte yanıtı..

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Konut kira kontratı damga vergisi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ile kiracıları arasında kira sözleşmesi imzalanabiliyor.Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekebiliyor. Peki, damga vergisi ne zaman ödenir? Konut kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

kira kontratından vazgeçme kapora Haberi

kira kontratından vazgeçme kapora

Kira kontratından vazgeçilirse ne olur?

Emlakçı aracılığı ile kira sözleşmesi imzalayan ancak, imzalandıktan sonra bu sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda tarafların hakları nelerdir? Kira sözleşmesinden vazgeçilirse ne olur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Taraflar, imzaladıkları kira sözleşmesinden vazgeçebiliyor. Ancak, kiracı sözleşmeyi imzaladıktan sonra, ödediği kaporadaki hakkını kaybediyor. Hukuken emlakçı sözleşmenin imzalandığı andan itibaren komisyon almaya hak kazanıyor.


Bilindiği üzere emlak komisyoncusu tellal olup; tellallık hükümleri geçerli oluyor. Buna göre tarafların imzası varsa, emlakçı ücrete hak kazanıyor.


T.C.

YARGITAY

13. HUKUK DAİRESİ

E. 2004/15586

K. 2005/4066

T. 15.3.2005


• GAYRİMENKUL TELLALLIK SÖZLEŞMESİNE DAYALI KOMİSYON ALACAĞI TALEBİ ( Tellallık Sözleşmesinin Yazılı Olması ve Taraflarca İmzalanması Şartı - Tellalın İmza ve Kaşesini Taşımayan Sözleşmeye Dayanarak Hak İddia Edemeyeceği )


• EMLAK KOMİSYONCUSUNUN KOMİSYON BEDELİ TALEBİ ( Tellallık Sözleşmesinin Yazılı Olması ve Taraflarca İmzalanması Şartı - Tellalın İmza...