29 / 04 / 2024

kira ödeme 2016

kira ödeme 2016

1.300 TL olan ev kirasından 35 kuruşu banka kesince ev sahibi ile kiracı davalık oldu. Kiracının tahliyesi için ev sahibinin açtığı davayı yerel mahkeme reddedince dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay ev sahibini haklı buldu.

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Pandemi ile büyük yatırımcılara erişen Bitcoin şimdi de konut sektörüne sıçradı. Bitcoin ile ilk kez kira kontratı yapıldı. İşte detaylar...

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? İşte detaylar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bazı süregelen tatsız konular vardır. Bu konularda çoğunlukla kira ödeme noktasında ya da evi tahliye noktasında baş gösterir. İşte bu konularda merak edilenler!

Hazar Ergüçlü: Kira ödeme fikri canımı sıkıyor!

Son zamanlarda rol aldığı Alev Alev dizisiyle adından söz ettiren oyuncu Hazar Ergüçlü kira ödemekten hoşlanmadığını dile getirdi.

Mersin Şehir Hastanesi’nde ticari alanın kiras Sayıştay gündeminde!

2019 Sayıştay Denetim Raporu’nda, Mersin Şehir Hastanesi sözleşmesinde görevli şirket tarafından ticari faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla bin metrekarelik ticari alan öngörüldüğü ve söz konusu ticari alanlar için şirketin idareye kira ödeme yükümlülüğünün olduğu ifade edildi. 

Kapatılan veya faaliyeti sınırlandırılan iş yerleri kira ödeyecek mi?

işleri Bakanlığı’nın talimatıyla 200 binden fazla iş yerinin faaliyetlerine bir süreliğine ara verildiğini belirten Avukat Mehmet Aslan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kapatılan ve kira ödeme zorunluluğu olmayan iş yerlerine değindi.

Kiracı hangi durumlarda icraya verilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '8 yıldır kiracıyım.Kiralarımızı peşin ödüyoruz. Ev sahibiyle tartıştık.Kira ödeme günü net değildir diyerek beni icra takibine almış. Ne yapabilirim' sorusunu yanıtladı.

Mersin Büyükşehir'e ait geyrimenkuller için kira ödeme kolaylığı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Kirasını e-kira üzerinden ödeyenlerin 50 TL’sini e-kira karşılıyor!

Türkiye’nin ilk kira ödeme ve takip platformu e-kira, kirasını e-kira üzerinden ödeyen kullanıcıların toplam tutarındaki 50 TL’lik kısmını ödüyor

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

2016'da taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2017'de kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

Kira gelirleri 2016'da yüzde 18 arttı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyet raporuna göre; Hazır Beyan Sistemi ile Maliye’ye bildiren ev sahiplerinin kira geliri bir yılda yüzde 18 arttı. Türkiye toplam 33.7 milyar lira kira ödedi.

Kira ödemelerinde taksit dönemi başladı!

Kiracılar, kredi kartı veya banka kartlarını kullanarak tek çekim ya da taksitle kiralarını internet üzerinden ödeyebilecek. Türkiye’nin ilk kira ödeme takip platformu e-kira.net hizmete sunuldu.

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2016 dördüncü çeyrek sonuçları!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2016 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azaldı. İstanbul genelinde Esentepe, en yüksek kira değerine sahip ilçe oldu.

Kiranızı kredi kartıyla ve taksitle ödemek artık mümkün!

Kiracıların, kredi kartı veya banka kartlarını kullanarak tek çekim ya da taksitli seçeneklerle kira, depozito ve ilk kira gibi masraflarını ödemeyi mümkün kılan Türkiye'nin ilk kira ödeme-takip platformu e-kira.net, PayU'nun güvenli ödeme altyapısıyla yayında.

kira ödeme 2016 Haberi

kira ödeme 2016

1.300 TL olan ev kirasından 35 kuruşu banka kesince ev sahibi ile kiracı davalık oldu. Kiracının tahliyesi için ev sahibinin açtığı davayı yerel mahkeme reddedince dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay ev sahibini haklı buldu


Kiracı oturduğu evin kirasını 35 kuruş eksik yatırınca ev sahibi ile davalık oldu. Ev kirasını bankaya tam yatırdığını ancak bankanın masraf kestiği için ev sahibine para ödemeyeceğini söyleyen kiracı Yargıtay’ın verdiği kararla davayı kaybetti.


Karar uyarınca kiracı, 35 kuruşluk eksik ödeme için evi boşaltmak zorunda kalacak.


Ev sahibi M.A.S, 1 yıllık kira sözleşmesi yaparak G.C.B’ye evini kiraladı. Ev kirasını banka hesabından gönderen G.C.B, Nisan 2014’te de 1.300 TL olan kirasını ev sahibi M.A.S’nin hesabına yatırdı. Ancak banka kiradan masraf kesince ev sahibinin hesabına 1.299.65 TL yattı. Kiranın 35 kuruş...