29 / 04 / 2024

kira öderken banka kesintisini ev sahibi mi öder

kira öderken banka kesintisini ev sahibi mi öder

1.300 TL olan ev kirasından 35 kuruşu banka kesince ev sahibi ile kiracı davalık oldu. Kiracının tahliyesi için ev sahibinin açtığı davayı yerel mahkeme reddedince dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay ev sahibini haklı buldu.

Kirayı IBAN’a yatıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar geldi!

Yargıtay'dan kira bedelini banka transferi üzerinden yatıran kiracılar ve konut sahipleri hakkında dikkat çeken bir karar geldi. İki defa yargılamaya konu olan davada mahkeme, kiracının transfer sırasında hata yapmasını gerekçe göstererek konut için tahliye kararı verdi.

Kaç ay kira ödenmezse icralık olunur? Kira öderken açıklamaya ne yazılır?

Kira, bir mülkün, konutun, bir taşıtın ya da benzeri şeylerin sahibi tarafından, bir süre için ve belli bir bedel karşılığında, başkasının kullanımına verilmesine denilmektedir. Peki Kira öderken açıklamaya ne yazılır? İşte detaylar!

Altında dudak uçuklatan rekor rakam şimdi geldi! Dev Banka ''bekleyin'' dedi! Bu rakamı gören bayram edecek

Altın fiyatları ABD büyüme verilerinin açıklanmasının ardından gerilemeye başladı. Altın fiyatları tam düştü derken altında uçuklatan rekor rakam geldi. Dev Banka ''bekleyin'' dedi! Bu rakamı gören bayram edecek.

Aile destek, promosyon derken kampanya furyası! Bir güzellik de Yapı Kredi bankasından geldi

Aile deste programları ve emekli promosyonları derken bankalar tarafından vatandaşlara güzellik yapılmaya devam ediyor. Son kampanyayı duyuran banka Yapı Kredi oldu.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Herkesi ilgilendiriyor! Kira öderken bunu yaparsanız...

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 oranındaki sınırlama milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Peki kira artış sınırlaması nasıl belirlenir? Kiracı, artış sınırına göre kirayı yatırmazsa ne olur?

Kira gibi yüksek aidat ödeyenler için çarpıcı uyarı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı ve 37 yıllık avukat Mustafa Şeref Kısacık, kira gibi yüksek site aidatı ödeyenler için uyardı. Site aidatı öderken nelere dikkat etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Albaraka Türk 2020'de 13 milyar TL'lik kira sertifikası ihraç etti!

Albaraka Türk, 63 adet kira sertifikası ihracı ve yaklaşık 13 milyar TL ihraç hacmi ile 2020 yılında da katılım bankacılığı sektöründe en fazla kira sertifikası ihraç eden banka oldu. 

Antalya'da kiracılar ve mülk sahiplerinin kira sorunu büyüyor!

Antalya’da salgın sürecinde kapalı kalan restoran, kafe ve eğlence işletmeleri, kredi borçlarını krediyle öderken, icralık olanlarda arttı. AVM’lerde faaliyetteki restoran sahiplerinin, yüksek kira bedelleri sebebiyle ayrılmak istemelerine rağmen sözleşmeler sebebiyle ayrılamadığı belirtildi.

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indiriminde son durum!

İş yeri kira ödemelerindeki stopaj oranı (yüzde 20 veya indirimli yüzde 10), nakden/banka kanalıyla veya hesaben ödeme zamanı dikkate alınarak belirlenecek.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Albaraka Türk, 2019'da en çok kira sertifikası ihraç eden özel banka oldu! 

Albaraka Türk, 2019'da katılım bankaları arasında en çok kira sertifikası ihraç eden ikinci banka, özel sektör bankaları arasında ise ilk banka oldu...

Emekliye kira yardımı müjdesi!

Emekliler için güzel haberler geliyor. Ek zam, seyyanen zam derken şimdi de kira ve ev desteği müjdesi verildi...

Ziraat Katılım 2018'de 19 adet kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, banka olarak 2018'de 19 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiklerini söyledi...

kira öderken banka kesintisini ev sahibi mi öder Haberi

kira öderken banka kesintisini ev sahibi mi öder

1.300 TL olan ev kirasından 35 kuruşu banka kesince ev sahibi ile kiracı davalık oldu. Kiracının tahliyesi için ev sahibinin açtığı davayı yerel mahkeme reddedince dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay ev sahibini haklı buldu


Kiracı oturduğu evin kirasını 35 kuruş eksik yatırınca ev sahibi ile davalık oldu. Ev kirasını bankaya tam yatırdığını ancak bankanın masraf kestiği için ev sahibine para ödemeyeceğini söyleyen kiracı Yargıtay’ın verdiği kararla davayı kaybetti.


Karar uyarınca kiracı, 35 kuruşluk eksik ödeme için evi boşaltmak zorunda kalacak.


Ev sahibi M.A.S, 1 yıllık kira sözleşmesi yaparak G.C.B’ye evini kiraladı. Ev kirasını banka hesabından gönderen G.C.B, Nisan 2014’te de 1.300 TL olan kirasını ev sahibi M.A.S’nin hesabına yatırdı. Ancak banka kiradan masraf kesince ev sahibinin hesabına 1.299.65 TL yattı. Kiranın 35 kuruş...