06 / 05 / 2024

Kira Sertifika tebliği

Kira Sertifika tebliği

7 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28670 sayılı, Kira Sertifikaları Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yararlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği!

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Bereket Varlık Kiralama 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama, 15 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak, tertipler halinde, çeşitli vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası ihraçlarına ilişkin ihraç tavan onayı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.  

Kamu konutları 2018 yılı aylık kira bedelleri tebliği!

380 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu konutları kira bedeline 2018 zammı gelmiş oldu..

Gelir Vergisi Genel Tebliği 2017!

Gelir Vergisi Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile kira gelir vergisinde yapılan düzenlemeye açıklık getirildi..

Kira banka zorunluluğu tebliği 2017!

Kira banka zorunluluğu 2017 tebliği olan Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 268)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ metni..

Milli emlak genel tebliği sıra no: 372!

372 sıra nolu milli emlak genel tebliği, 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile ecrimisillerin ödeme süreleri bir yıl ertelendi..

Milli emlak genel tebliği sıra no: 371!

371 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği, 24 Temmuz 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile Olağanüstü Hal kapsamında kapatılan kurum ve kuruluşların tapuda resen Hazine adına tescil edilecek taşınmazları hakkında işlemler belirleniyor..

Kira Sertifikaları Tebliği'nde değişiklik!

30 Haziran 2016 tarihinde 29758 sayılı Resmi Gazete'de Kira Sertifikaları Tebliğinde Değiliklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlandı. İşte Kira Sertifikaları Tebliği'nde değişiklik yapılan maddeler...

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 28 Haziran tarihinde 29756 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğde yapılan değişiklik...

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği çalışmalarında sona gelindi!

SPK Başkanı Ertaş: "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği üzerinde yürütülen çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Haziranda Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesini bekliyoruz" dedi.

3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri!

Taşınmaz malını 2015 yılı içerisinde kiraya veren kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. Peki, kira gelir vergisi ne zaman, nereye ve nasıl ödenecek? İşte 3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri..

Kira gelir beyanı için son 2 hafta!

Kira gelir vergisini ev ve işyeri istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler beyanname vererek ödüyor. Beyanlar 25 Mart'a kadar veriliyor. Kira gelir beyanı için son 2 hafta bulunuyor..

Kira Sertifika tebliği Haberi

Kira Sertifika tebliği

Sermaye Piyasası Kurulundan:

Kira Sertifikaları Tebliği!


Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, kira sertifikalarının niteliklerinin belirlenmesi ve ihracında uyulması gereken esaslar ile varlık kiralama şirketlerinin kuruluş, esas sözleşme, devralabilecekleri varlık ve hakların tür ve nitelikleri, faaliyet, yönetim, belge ve kayıt düzeni ile tasfiyelerine ilişkin esasları düzenlemektir.

(2) 28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 7/A maddesi kapsamında ihraç edilen kira sertifikaları ile bu kapsamda kurulan varlık kiralama şirketleri bu Tebliğ hükümlerine tabi değildir.


Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 61 inci maddesi ile 130 uncu maddesinin üçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanım ve kısaltmalar

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğin uygulamasında;

a) Banka: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu...