27 / 04 / 2024

Kira Sertifikaları Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ

Kira Sertifikaları Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ

30 Haziran 2016 tarihinde 29758 sayılı Resmi Gazete'de Kira Sertifikaları Tebliğinde Değiliklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlandı. İşte Kira Sertifikaları Tebliği'nde değişiklik yapılan maddeler...

Vakıf Varlık Kiralama'dan 70 milyon TL'lik kira sertifikaları ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satışa sunulmak üzere, 70 milyon TL tutarında ve azami 130 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'dan 1 milyar TL'lik kira sertifikaları ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satışa sunulmak üzere, 1 milyar TL tutarında ve azami 200 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Bereket Varlık Kiralama kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama tarafından 20 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak, yurtiçinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak SPK ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına karar verildi. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 1-60 ay vadelerle kira sertifikası satacak!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama tarafından yurt içinde 10 milyar TL ile sınırlı olarak, tertipler halinde, TL cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerle SPK ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına karar verildi.

Yatırım Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikaları ihracı!

Yatırım Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verildi. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 500 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi! 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama tarafından yurtiçinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 365 gün vadeli, 500 milyon TL'lik kira sertifikalarının tertip ihraç belgesi yayınlandı...

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 400 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi! 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama tarafından yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 365 gün vadeli, 400 milyon TL'lik kira sertifikalarının tertip ihraç belgesi yayınlandı...

Emlak Katılım Bankası'ndan sınırlı kira sertifikaları ihracı!

Emlak Katılım Bankası yurt içinde, 5 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak kira sertifikaları ihraç edecek.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik kira sertifikaları ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yurtiçinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere, Yönetim Sözleşmesine dayalı 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracı onaylandı.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 300 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama, 300 milyon TL yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı.

QNB Finans Finansal Kiralama'nın kira sertifikaları ihracına SPK'dan onay!

QNB Finans Finansal Kiralama, nitelikli yatırımcılara satılmak veya satış şekillerinin birlikte kullanılması yöntemiyle, 1 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması amacıyla SPK'ya yapılan ba

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 500 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 365 gün vadeli, 500 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na 3 Haziran 2020 tarihinde yaptığı tertip ihraç başvurusu SPK tarafından onaylandı ve onaylı tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

Halk Varlık Kiralama'nın 75 milyon TL'lik kira sertifikalarının itfa ve getiri ödemesi tamam!

Halk Varlık Kiralama'nın TRDHVKA62027 ISIN kodlu, 75 milyon TL tutarlı, 147 gün vadeli kira sertifikalarının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam...

Kira Sertifikaları Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ Haberi

Kira Sertifikaları Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ



Kira sertifikası, her türlü varlık ve hakkın finansmanını sağlamak amacıyla varlık kiralama şirketi tarafından ihraç edilen ve sahiplerinin bu varlık veya haktan elde edilen gelirlerden payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan menkul kıymeti, olarak tanımlanıyor.


7 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28670 sayılı Kira Sertifikaları Tebliği yayınlamıştı. Tebliğde değişikliğe gidildi.


Kira Sertifikaları Tebliğinde Değiliklik Yapılmasına Dair Tebliğ  30 Haziran 2016 tarihinde 29758 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte tebliğde yapılan değişiklik...


TEBLİĞ


Sermaye Piyasası Kurulundan:

KİRA SERTİFİKALARI TEBLİĞİ (III-61.1)’NDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (III-61.1.a)


MADDE 1 – 7/6/2013 tarihli ve 28670 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kira Sertifikaları Tebliği (III-61.1)’nin 19 uncu maddesine ikinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


“(3) Kanunun 130 uncu maddesi çerçevesinde, Kurul Karar Organı bu maddede yer alan oranlardan...