29 / 04 / 2024

kiracı çevre temizlik vergisi

kiracı çevre temizlik vergisi

Evde kiracısı olması durumunda ev için ödenecek vergilerin mükellefi değişebiliyor. Peki, ev kiracısı vergi öder mi? Ev kiracısı hangi vergiyi öder? Hangi vergileri ödemez? İşte yanıtı..

Kiracı çöp vergisi öder mi?

Çöp vergisi, işyerleri için belediyeye ödenen vergi oluyor. Meskenler için de çöp vergisi ödeniyor. Ancak meskenlerde bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. Peki, vergiyi kim öder? Kiracı çöp vergisi öder mi?

Kiracı çevre temizlik vergisi öder mi?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, kiracı çevre temizlik vergisi öder mi?

Çevre temizlik vergisi kiracı mı öder?

Çevre temizlik vergisine belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar tabi tutuluyor. Peki, Çevre temizlik vergisi kiracı mı öder mal sahibi mi? İşte yanıtı...

Kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Belediye Gelirleri Kanunu hükümlerine göre; belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisini kiracı mı öder?

Kimi mal sahipleri kiradaki gayrimenkulü için vergi mükellefinin kimin olması gerektiğini sorgulayabiliyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kiracı mı öder? Vergi mükellefi kimdir?

Dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinin mükellefiyeti, binanın kullanımı ile başlıyor. Peki, dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

2015 işyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Çevre temizlik vergisinin mükellefi, taşınmazın sahibi değil; kullanıcısı oluyor. Örneğin işyerinde kiracı olması durumunda, çevre temizlik vergisi kiracı tarafından ödeniyor. Peki, 2015 işyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Kiracı çevre temizlik vergisi öder mi?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, kiracı çevre temizlik vergisi öder mi?

Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün!

Eylül 2014 'te Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası çevre temizlik vergi borçları yapılandırılabiliyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün bulunuyor...

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisi ödeniyor. İki taksitte ödenebilen çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor...

Çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi bulunuyor. Vergi, indirimli olarak da ödenebiliyor. Peki, çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?

2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, 2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çevre temizlik vergi borcu taksitlendirme!

Çevre temizlik vergi borcunu ödemeyen kimseler, 6552 sayılı Torba Yasası kapsamında vergi borcunu yapılandırabiliyor. Vergi borcu nasıl yapılandırılır? İşte çevre temizlik vergi borcu taksitlendirme işlemleri..

Boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına belediye çevre temizlik vergisi de ödeniyor. Peki, boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte çevre temizlik vergi özelgesi...

Mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

İndirimli çevre temizlik vergisi nedir?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden ödenmesi gereken vergide indirimli çevre temizlik vergi uygulaması da bulunuyor. Peki, İndirimli çevre temizlik vergisi nedir? İndirimli çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, 2014 yılı işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

kiracı çevre temizlik vergisi Haberi

kiracı çevre temizlik vergisi

Ev kiracısı vergi öder mi?

Evde kiracısı olması durumunda ev için ödenecek vergilerin mükellefi değişebiliyor. Ancak bu değişiklik yalnız tek bir vergide uygulanıyor. Çevre temizlik vergisinin mükellefinin "mal sahibi" değil de "kullanıcı" olması nedeniyle evde kiracı varsa verginin mükellefi de kiracı oluyor.


Çevre temizlik vergisi konutlarda su faturalarına yansıtılıyor. Nitekim kiracının su faturasının ödemesi ile birlikte vergi borcu da ödenmiş oluyor.


2015 yılında konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor.


Ancak evde kiracının olması emlak vergisi mükellefiyetini değiştirmiyor. Vergiyi mal sahibi ödemek ile mükellef olmakla birlikte varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler de mükellef oluyor. 


Buna karşın bir bina...