29 / 04 / 2024

kiracı tahliyeleri 2014

kiracı tahliyeleri 2014

Borçlar Kanununda kiracıların hakları korunurken, ev sahiplerine de 10 yılı dolduran kiracısını çıkarma hakkı verildi. 1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla 10 yıllık kiracı tahliyeleri başlayacak..

Ev sahibi olmak zorlaşıyor! İlk kez %20'nin üstüne çıktı

Türkiye'de konut ücretlerinin hızla rekor oranlara yükselmesi, kiracı sayısının yükselmesine sebep oldu. 10 sene önce 60.9 olan kiracı seviyesi, 2014’ten bu zamana ev sahibi oranı her sene düştü.

Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır?

2014 yılından beri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Bunun için kiracıya tahliye bildiriminin yapılması gerekiyor. Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tarihi Filibe Köftecisi'ne tahliye kararı!

Kuruluşu 122 yıl öncesine uzanan Sirkeci’deki Meşhur Tarihi Filibe Köftecisi, Borçlar Kanunu’nun kiracı tahliyeleri ile ilgili maddesi uyarınca yerinden oluyor.

10 yıllık kiracı tahliyesi için nasıl dava açılır?

Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun uygulamasına göre, 10 yıllık kiracılar tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliyesi için nasıl dava açılır? 10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?

10 yıllık kiracıya tahliye davası nasıl açılır?

Borçlar Kanunu kira sözleşmesi esaslarına göre, 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Peki, 1 Temmuz 2014 yılında uygulamaya giren maddeye göre 10 yıllık kiracıya tahliye davası nasıl açılır?

10 yıllık kiracı tahliyesi 2015!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren kiracısını gerekçesiz tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliyesi 2015..

10 yıllık kiracının tahliyesi için ne yapılır?

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak gerekçesiz sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi için ne yapılır?

10 yıllık kiracıyı çıkarma şartları!

1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren geçerli olan uygulamada 10 yıllık kiracılar herhangi bir gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracıyı çıkarma şartları nelerdir?

İhtiyaçtan kiracı tahliyesi yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısını istediği zaman tahliye edemiyor. Peki, diğer kiracılar nasıl tahliye edilir? İhtiyaçtan kiracı tahliyesi yapılır mı? İşte ihtiyaçtan kiracı tahliyeleri..

10 yıllık kiracının tahliyesi şartları!

Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile mal sahipleri kiracılarını gerekçe göstermeden çıkarabiliyor. İşte 10 yıllık kiracının tahliyesi şartları...

10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015!

Kiracılık Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılı dolduran kiracılar gerekçesiz bir şekilde kiralanandan çıkarılabiliyor. İşte 10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015 şartları...

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

2014'te uygulanmaya başlanan madde ile 10 yıllık kiracılara herhangi bir sebep gösterilmeden "Çık!" denilebiliyor. Peki, ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

10 yıllık kiracı tahliye davası!

1 Temmuz 2014 taraihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu esaslarına göre 10 yılını dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?

kiracı tahliyeleri 2014 Haberi

kiracı tahliyeleri 2014

Kiracılara 10 yıl şoku!

Kiracıların tahliyeleri ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu ile birlikte 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanunda kiracıların hakları korunurken, ev sahiplerine de  10 yılı dolduran kiracısını çıkarma hakkı verildi.


MADDE 347- 

"Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel...