05 / 05 / 2024

kiracı tahliyesinde yetkili mahkeme

kiracı tahliyesinde yetkili mahkeme

Kiracının, kiraladığı gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına ilişkin olarak yaptığı yazılı irade beyanına kira tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, kiracı tahliye taahhütnamesi davasında görevli mahkeme hangisidir?

TSKB GYO'dan AVM kiracılarına kira indirimi!

TSKB GYO'nun portföyünde yer alan Alışveriş Merkezinde faaliyet gösteren kiracılarına desteklenmesini teminen; kira bedellerinde indirim uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususunda Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı.

TSKB GYO kiracılarına kira indirimi yapacak!

TSKB GYO'nun portföyündeki AVM'de faaliyet gösteren kiracıların desteklenmesini teminen Eylül-Aralık 2020 dönemini kapsayacak şekilde; kira bedeli indirimi yapılıp yapılmaması hususunda Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

İş GYO kiracılarına kira desteği verecek!

İş GYO'nun portföyünde yer alan alışveriş merkezi, çarşı ve ticaret alanlarındaki kiracılarına, kira desteğinin belirlenmesi konularında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı.

Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016!

Mal sahibinin kiracısına açacağı tahliye davalarında avukattan destek alması durumunda belli bir ücret ödemesi yapması gerekiyor. Peki, kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti ne kadar?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi bazı durumlarda kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, mal sahibi açacağı tahliye davasında ne kadar avukatlık ücreti öder? Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti ne kadar?

Kiracı tahliyesi yetkili mahkeme!

Günümüzde çok karşılaştığımız hukuki uyuşmazlıklardan birisi de kiracının kira borcunu ödememesi. Ev sahibi bu durumda borcunun tahsilini istemek için ne yapabilir? Kiracı tahliyesi yetkili mahkeme hangisidir?

10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz edebilir mi?

Kiracının tahliyesinde, dün itibari ile yeni bir dönem başladı. Ev sahipleri 10 yıllık kiracısını gerekçesiz tahliye edebilecek. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz edebilir mi?

Gürültü yapan kiracının tahliyesi!

Apartmanda gürültü yasağına uymayan ve sürekli çevresine rahatsızlık veren kimseler, yetkili birimlere şikayet ediliyor. Gürültü yapan kişi, kiracı ise tahliyesi istenebiliyor. İşte gürültü yapan kiracının tahliyesi...

Kiracıların apartman yönetimindeki hakları nelerdir?

Apartman ile ilgili bir karar alınacağı zaman kiracılar oy kullanabiliyor mu? Kiracıların apartman yönetimindeki hakları nelerdir? Sorularının yanıtı haberimizde...

Kiracı hangi harcamaları kiradan düşebilir?

Kiracılar, kiraladıkları ev için yaptıkları zaruri harcamaların ev sahibinden kiradan düşmesini talep edebiliyor. Peki kiracı hangi harcamaları kiradan düşebilir, detayları...

Kiracı hangi şartlarda depozitosunu geri alamaz?

Kiracı, kiraladığı ev için ev sahibi ile yapılan anlaşma doğrultusunda evden çıkarken geri almak koşulu ile depozito öder. Ancak bazı olumsuz durumlarda kiracı, depozitosunu geri alamaz. Peki kiracı hangi şartlarda depozitosunu geri alamaz?

Kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir?

Kirada oturduğunuzu ancak evin bazı tadilatlara ihtiyacı olduğunu farz edelim. Bu noktada kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir, detayları haberimizde...

Kiralanmış ev el değiştirdiğinde kiracının hakları nelerdir?

Kiraladığınız konut sahibi el değiştirdiği takdirde evi boşaltmanız istenebilir. Peki bu durumda kiralanmış ev el değiştirdiğinde kiracının hakları nelerdir, detayları haberimizde...

kiracı tahliyesinde yetkili mahkeme Haberi

kiracı tahliyesinde yetkili mahkeme

Kiracı tahliye taahhütnamesi  davasında görevli mahkeme!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının belirlenen tarihte evi boşaltacağına dair imzaladığı belge olarak karşımıza çıkıyor. Taahhütnamenin geçerli sayılabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor.


Gayrimenkul Kiraları hakkında kanunun 7. maddesine göre kiralayan, tahliye taahhütnamesine uymayan kiracıyı, icra dairesine müracaat ederek veya tahliye davası açarak kiralanandan çıkartabiliyor. 


Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için yazılı olması, ilk kira yılı içerisinde verilmemiş olması, özgür irade belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor. 


Kiralayan, yani ev sahibi, tahliye taahhütnamesini ilk kira yılının bitimini müteakip alıyor. İkinci kira yılı başlangıç olmak kaydıyla, tarafların belirlediği tarihte kiracının çıkmasını talep edebiliyor. Kira sözleşmesinin bitim tarihini takip eden 1 ay içerisinde gayrimenkulün bulunduğu Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açılabiliyor. 


Tahliye taahhütnamesi örneği:

TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI  (ÜNVANI)   :

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI...