21 / 05 / 2024

kiracı yönetim denetçisi olabilir mi

kiracı yönetim denetçisi olabilir mi

Kanun gereğince apartmanda her üç ayda bir ve beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabiliyor. Peki kimler denetçi olabilir? Kimler denetçi olamaz? Kiracıdan denetçi olur mu?

Aidat toplamak için yeni yönetim planı şart mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İki parsel üzerine kurulu dört bloktan sitede daire aldım. Tüm site için yönetici ve denetçi seçildi. Yeni yönetim planı uygulanmadan aidata zam yapılıyor. Bunlar geçerli midir?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul yatırımcıları mülk yönetim hizmeti ile çare arıyor!

Kira getirisi için gayrimenkul satın alan yatırımcılar kiracılarla ilgili birçok sorunla uğraşmaktan artık bıkmış durumda. Zamanı olmayan bu yatırımcılar ise çözümü az sayıda profesyonel yönetim hizmeti veren mülk yöneticilerinde arıyor...

Toplu yapı denetçisi nasıl seçilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, her blok ve ortak alanlar için yönetici ve denetçi atanabiliyor. Peki, toplu yapı denetçisi nasıl seçilir?

Apartman yönetim planının değiştirilmesi mümkün mü?

Apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleyen plan olan apartman yönetim planının değiştirilmesi mümkün mü?

Apartman yönetim planı zorunlu mu?

Apartman Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, apartman yönetim planı zorunlu mu?

Toplu yapılarda geçici yönetim!

Toplu yapılarda blok kat malikleri toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atıyor. Peki, toplu yapılarda geçici yönetim ne zaman oluşturulur?

Site yönetiminde denetçinin yetkileri nelerdir?

Sitedeki kat malikleri kurulu adına; site yönetici veya yönetim kurulunu denetleyen kimseye denetçi deniyor. Peki, site yönetiminde denetçinin yetkileri nelerdir?

Site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?

Site yönetimi; apartman yöneticilerinin oluşturduğu kurul tarafından seçiliyor ve kat malikleri tarafından oylanan yönetim kurumu olarak biliniyor. Peki, site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?

Apartman yönetim planı değiştirilebilir mi?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, apartman yönetim planı değiştirilebilir mi?

Apartman yönetim planı nereden alınır?

Apartman yönetim planı, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleyen plana deniyor. Peki, apartman yönetim planı nereden alınır?

Kat mülkiyeti için yönetim planı örneği!

Yönetim planı anagayrimenkulün yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. İşte kat mülkiyeti için yönetim planı örneği...

Kiracı apartman denetçisi olabilir mi?

Kat malikleri kurulu, yöneticinin görevdeki tutumunu devamlı olarak denetliyor ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebiliyor. Peki, kiracı apartman denetçisi olabilir mi? Kimler denetçi olabilir?

Bina yönetiminde denetçinin görevleri!

Bina denetçisi, binadaki kat malikleri kurulu adına; apartman yönetici veya yönetim kurulunu denetleyen kimseye deniyor. Peki, bina yönetiminde denetçinin görevleri nelerdir?

kiracı yönetim denetçisi olabilir mi Haberi

kiracı yönetim denetçisi olabilir mi

Kiracıdan denetçi olur mu?

Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılıyor; bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabiliyor. Peki kimler denetçi olabilir? Kimler denetçi olamaz? Kiracı denetçi olabilir mi?


Denetçi veya denetim kurulunun kat malikleri arasından seçilmesi gerekiyor. Buna göre yönetim planına bakmadan, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçiliyor, bu durum yönetim planı ile değiştirilemiyor. Buna göre kiracılar denetçi olmaıyor.


Yönetimin denetlenmesi:

Madde 41 – Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir.


Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılır; bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi...