03 / 05 / 2024

kirada oturulan evin satılması

kirada oturulan evin satılması

Kirada olan evin satılması halinde hem kiracının hem de yeni ev sahibinin bazı hakları oluyor. Peki, kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları nelerdir? İşte kiracı hakları...

Bu uygulamalar 'Kirada evin mi var derdin var' dedirtiyor! Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri, kiracılarıyla tahliye ve kira artış oranı konusunda anlaşmazlıklar yaşıyor. 8 bin 129 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, 'Kirada evin mi var derdin var' dedirten uygulamaları sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ormanada Zekeriyaköy'den 'Deneme Sürüşü' fırsatı! 

Ormanada Zekeriyaköy tarafından başlatılan 'Deneme Sürüşü' kampanyasıyla kirada oturulan ev 12 ay içinde satın alınmaya karar verilirse ödenen kira miktarı ve depozito ev fiyatından düşüyor.   

Ormanada Zekeriyaköy'de 'Deneme Sürüşü' kampanyası! 

Ormanada Zekeriyaköy Deneme Sürüşü kampanyasını başlattı. Deneme Sürüşü kampanyasıyla Ormanada'da kirada oturulan ev 12 ay içinde satın alınmaya karar verilirse toplam kira ve depozito ev fiyatından düşülüyor.  

Kendi evi olup da kirada oturanlar vergi ödeyecek mi?

Kirada oturanlar evin kirasını indirebilir, daha az vergi ödeyebilir veya hiç vergi ödemeyebilir. Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde, kira gelirinin safi tutarının tespitinde iki yöntem seçilebiliyor.

Kirada oturuyorum kira gelirim var vergi ödeyecek miyim?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin öncelikle vergi dairesine beyanname vermeleri vermeleri ve vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, "Kirada oturuyorum kira gelirim var vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı toprak kayması nedeniyle yıkıldı!

Kağıthane'de bir evin bahçe duvarı, yağmur nedeniyle yıkılarak, toprakla birlikte alt kısımdaki 3 katlı binanın üzerine kaydı. Korkuya kapılan bina sakinleri evlerini boşalttı..

5 yıl içinde satılan evin vergisi!

Değer artış kazancı vergisi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında yapılıyor.Peki, 5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?

Ev almak için konut kredisine müracaat eden kimselerin en çok merak ettiği husus "Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?" sorusu oluyor. İşte ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı...

Kirada zam oranı nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumlulukları, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, mesken ve işyerlerinde kiracıya en fazla ne kadar zam yapılabilir? Kirada zam oranı nedir?

Kredi ile alınan evin kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisi, taşınmazların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi ödemesi için gerçek gider yöntemi ya da götürü gider yöntemi seçiliyor. Peki, kredi ile alınan evin kira gelir vergisi nasıl ödenir?

Kredi ile alınan evin tapu harcı 2015!

Tapu dairesinde yapılacak taşınmaz devir işleminde ödenecek tapu harçlarının belirlenmesinde; kredi kullanılmış olması önem teşkil ediyor mu? İşte kredi ile alınan evin tapu harcı 2015...

Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu?

Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu? Kredi ile alınan ev eşin üstüne yapılabilir mi?

Kredi ile alınan evin tapu masrafları!

Taşınmaz alım satım işlemi, taşınmazın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde, başka bir şehirde ise en yakın tapu müdürlüğünde yapılabiliyor. Bu işlem için harç ödeniyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafları nelerdir?

kirada oturulan evin satılması Haberi

kirada oturulan evin satılması

Kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları!

Mesken ihtiyacını karşılamak için ev kiralayan kimselerin karşılaştıkları durumlar içerisinde kirada oturdukları evin satılması oluyor. Kirada olan evin satılması halinde hem kiracının hem de yeni ev sahibinin bazı hakları oluyor.


Peki, yeni ev sahibi kiracısını istediği zaman evden çıkarabilir mi? Eski kira sözleşmesi hükmünü yitirmiş olur mu? Kiralık evin satılması durumunda kiracının hakları nelerdir? 


Borçlar Kanununa göre, yeni ev sahibinin bu eve ihtiyacı olması durumunda evin tahliyesini talep edebiliyor. Ancak yeni ev sahibinin eve ihtiyacı olduğunu kanıtlaması gerekiyor. 


Bu nedenle yeni ev sahibinin aynı belediye sınırları içinde bir başka meskeninin olmaması gerekiyor. Ayrıca, ev sahibi sözleşme süresi bitmeden 1 ay önce ihtarname çekmezse kira kontrat yenilenmiş sayılıyor.


Borçlar Kanunu

Yeni malikin gereksinimi durumu...

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu...