06 / 05 / 2024

kiradaki evin kentsel dönüşüm kira yardımı

kiradaki evin kentsel dönüşüm kira yardımı

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 

Rize'de kentsel dönüşüm gerginliği: Evlerine giremiyorlar!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde bir binadan kopan parçalar başka bir evin yatak odasını deldi. Evlerinin sallandıklarını söyleyen sakinler korkudan binalarına giremediklerini belirtti. 

16 yıldır kentsel dönüşümle hak sahibi olduğu evin tapusunu alamadı! 

Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çekilişte evi bodrum katından çıkan Ankaralı Hüseyin Şeremet, 16 yıldır verilen sözün tutulmasını bekliyor.

Mardin'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 500 evin yıkım çalışmaları başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Yeşilli Belediyesi'nce ortaklaşa gerçekleştirilen yerinde dönüşüm projesi başladı.

Şahinbey'de kentsel dönüşüme 621 milyon liralık yatırım!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede hayata geçirilen dev projeler hakkında konuştu. Tatmazoğlu, kentsel dönüşüme 621 milyon liralık yatırım yapıldığını 8 bin 221 evin kamulaştırıldığını söyledi.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Kentsel dönüşümde nasıl kazanılır?

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, ‘Kendin Yık Kendin Yap’ adını verdikleri banka kredili modelli anlattı. Mimar Şen “200 bin TL masrafla 1 milyonluk eski evin yenisi 3 milyon ediyor” dedi.

Gebze Kirazpınar'da 26 evin yıkımı devam ediyor!

Gebze'de Kentsel Dönüşüm kapsamında Kirazpınar Mahallesi'nde 26 evin yıkımı devam ederken mahalle sakinleri tapularını göstererek yıkıma tepki gösterdi.

Düzce Çamköy'de kentsel dönüşüm başladı!

TOKİ’nin konut yaptığı Çamköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Romen vatandaşların ağırlıkta olduğu mahallede ağır hasar alan ve kullanılmaz durumda olan 27 evin yıkımı tamamlandı.

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

İlhan Usmanbaş'ın Selamiçeşme'deki evi kentsel dönüşüme giriyor!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Evin İlyasoğlu bu yazısında İlhan Usmanbaş ve eşi Atıfet Usmanbaş'ın İstanbul Selamiçeşme'deki evlerinin kentsel dönüşüme girmesini ele aldı.

kiradaki evin kentsel dönüşüm kira yardımı Haberi

kiradaki evin kentsel dönüşüm kira yardımı

Kentsel dönüşüm kapsamında oturduğu riskli binası yıkılan kimseler Bakanlık tarafından sağlanan kira yardımını alabiliyor. Hak sahiplerinin kira yardımından faydalanabilmeleri için, tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu ildeki Müdürlüğe/Belediyeye başvurmaları gerekiyor.

Kentsel dönüşüm kira kardımında ikamet şartı aranıyor. Bu şartı yerine getiren ev sahipleri, kiracılar ya da ayni hak sahipleri kira yardımı başvurusunda bulunabiliyor.

Riskli olarak tespit edilen ve kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan yapılarda kimi zaman kiracılar ikamet edebiliyor. Böyle bir durumda ev sahibi yine de kira yardımı alabilip alamayacağını merak ediyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

KİRA YARDIMI ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Kira yardımı başvurularının Müdürlük/Belediye tarafından incelenerek onaylanması halinde başlatılır. Müdürlük ve...