05 / 05 / 2024

kiradaki gayrimenkulün vergisi

kiradaki gayrimenkulün vergisi

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden alınan vergi için ödemeler devam ediyor. Peki, kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi ödemesini kim yapmalı?

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Koronavirüs günlerinde gayrimenkul satış vergisi!

2019 yılı içerisinde gayrimenkulden elde edilen gelirin tutarına veya gayrimenkulün alım tarihine göre beyanname verilmesi ve üzerinden gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi bugün başlıyor!

Gayrimenkulünü satıp veya kiraya verip gelir elde edenler bu sene ilk vergi borcunun taksidini Mart ayında ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başlıyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise yarın başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 20 gün sonra başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler vergi mükellefi oluyor. Bu sene gayrimenkul gelir vergisinde ilk taksitler Mar'ta ödendi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise 20 gün sonra başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 1. taksit ödemesinde son 10 gün!

Gayrimenkul gelir vergisi 1. taksit ödemesinde son 10 gün kaldı. Kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi ödemelerini henüz yapmamış mükelleflerin bu süre içinde ödemelerini yapmaları gerekli..

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün!

1 Temmuz 2017 tarihinde başlayan gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün kaldı. Vergi ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar ilgili vergi dairesinde yapılması gerekiyor..

Gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Bu sene 5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Gayrimenkul gelir vergisi son beyan günü!

Gayrimenkul gelir vergisi için ilk taksit ve beyanname dönemi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, gayrimenkul gelir vergisi son beyan günü ne zaman?

Gayrimenkul gelir vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler!

5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden kimseler 2017'de vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler..

Gayrimenkul gelir vergisi 1. taksitinde son 2 hafta!

2016 yılında en az 5 sene süreyle sahip olduğu gayrimenkulünü satanların gelir vergisi 1 Mart'ta başladı. Vergi için ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek..

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2017!

Gayrimenkulünü edinim tarihinden itibaren 5 sene içinde geçtiğimiz sene satanlar bu sene gelir vergisi ödüyor. İşte gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2017 örneği...

kiradaki gayrimenkulün vergisi Haberi

kiradaki gayrimenkulün vergisi

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. 


Ancak kanunen arsa ve araziler için bu vergi ödenmiyor. Aynı zamanda kullanılmayan, boş durumda olan binalar da beyanname verilmesi şartı ile vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, gayrimenkulde kiracı varsa ne olur? Vergiyi kim öder?


Bilindiği üzere konutlarda verginin su faturasına yansıtılması nedeni ile kiracının faturasını ödemesi ile vergi de ödenmiş oluyor. Kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisini de yine kiracı ödüyor. Bunun nedeni ise kanunen mal sahibinin değil, kullanıcının vergi mükellefi olarak kabul edilmesi.


Konutlara ait çevre temizlik vergisi 2017

(1) Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer...