02 / 05 / 2024

kiralama sözleşmesi 2018

kiralama sözleşmesi 2018

Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralaması sözleşmelerinde TL'ye dönemeyenlere idari para cezası verilecek.

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, bir gayrimenkulün kiralamaya konu olması halinde iki tarafın da haklarını korumak için imzalanıyor. Kiralama süresince ve sonrasında hak kaybı ya da herhangi bir sorun yaşamak istemeyenler eksiksiz bir kira sözleşmesi imzalamak istiyor. İşte kira sözleşmesi örneği 2022...

TSKB GYO 2021'de 1.7 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

TSKB GYO'nun kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen satış ve kiralama işlemleri kapsamında; 2021 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam (KDV hariç) 1 milyon 772 bin 788 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı. 

Doğuş GYO borç azaltmak için Kuveyt Türk ile sat ve geri kirala sözleşmesi imzaladı!

Doğuş GYO mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacıyla Kuveyt Türk ile finansal kiralama sözleşmesi imzaladı...

Özak GYO 6.2 milyon TL'lik kira ve 6.6 milyon TL'lik satış sözleşmesi imzaladı!

Özak GYO Bulvar 216, 34 Portall Plaza ve İş İstanbul'da 2019 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam 6 milyon 289 bin 308 TL ve 5 bin 520 euro tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı ve Hayat Tepe projesinde ise 6 milyon 644 bin 724 TL +KDV tutarında satış işlemini gerçekleştirdi.

Doğuş GYO 2018'de 9,2 milyon TL kira sözleşmesi imzaladı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2018 yılı içerisinde kiralama sözleşmelerinin toplamı KDV hariç yaklaşık 9 milyon 212 bin 468 TL olarak gerçekleşti...

Deniz GYO 2018'de aylık 49 bin 350 TL yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Deniz GYO tarafından 2018 yılında aylık kira bedeli toplamı 49 bin 350 TL+KDV tutarında yeni kira sözleşmesi imzalandı...

Pera GYO 2018'de aylık 102 bin TL'lik yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 102 bin TL  olan yeni kira sözleşmesi imzalandı..

Yeni Gimat GYO 2018'de aylık 680 bin 426 TL'lik yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 680 bin 426 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

Alarko GYO 2018'de 29 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2018 yılında KDV hariç yaklaşık 29 milyon TL kira sözleşmesi yaptı...

TSKB GYO 2018'de 1 milyon TL'lik kiralama sözleşmesi imzaladı!

TSKB GYO tarafından 2018 yılında mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam 1 milyon 63 bin 554 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzalandı...

Utopia World Hotel için satın alma opsiyonlu kiralama sözleşmesi imzalandı!

Utopya Turizm İnşaat, Utopia World Hotel için ATG Anex Tourism Group'un ilgili şirketi Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. ile 4 Aralık 2018 tarihinde Satın Alma Opsiyonlu Kiralama Ön Sözleşmesi imzaladı..

kiralama sözleşmesi 2018 Haberi

kiralama sözleşmesi 2018

Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun’un 32 sayılı kararı Cumhurbaşkanı tarafından değiştiriledi. Karara göre, Türkiye'de yerleşik kişilerin, bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım-satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak yapılamacak.

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!

 

Son tarih 12 Ekim

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, dövizle yapılan sözleşmeler yasaklandı. Karara uymayanlara ise yaptırım uygulanacak. Bugünden itibaren döviz cinsinden kararlaştırılmış bedeller, bugünden itibaren 30 gün içinde Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenecek. 13 Eylül’de yürürlüğe giren karara göre, sözleşmelerin TL’ye çevirilmesi için son tarih 12 Ekim.

Gayrimenkul sözleşmelerinin TL'ye çevrilmesi için...