03 / 05 / 2024

Kırıkkale okul yıkımı

Kırıkkale okul yıkımı

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riskine karşı alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Kırıkkale'de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi!

Kırıkkale ili, Merkez İlçesi, Fabrikalar Mahallesi Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi, Kırıkkale Belediyesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale ve Sözleşme Yönetmeliğine göre ihale edilecek. İsteklinin cirosunun 10 milyon TL’den az olmaması gerekiyor.

Kırıkkale Yahşihan'da metruk binalar yıkılıyor!

Kırıkkale Yahşihan Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde yer alan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımı sürüyor. 

Kırıkkale Keskin’de depreme dayanıksız okul yıkılacak!

Kırıkkale Keskin'de yıkım kararı alınan ilkokulda bulunan öğrenciler, eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında en yakın okullarda eğitimini sürdürecek.

Apostolos Andreas Manastırı'nda yıkım çıkmazı!

Kıbrıs'ta tarihi Apostolos Andreas Manastırı'nda kurulan pazarla ilgili yıkım kararı verildi. Hayata geçirilen kararla, pazar esnafının yeni inşa edilen alana taşınmasını bekliyor.

Kartal'daki riskli binaların yıkımı sürüyor!

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanında bulunan 10 katlı binanın yıkımı sürüyor. Yıkım işlemlerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Kırıkkale'ye sanayi sitesi müjdesi!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı sanayi esnafına beklenen müjdeyi verdi. 

Atatürk Kültür Merkezi yıkım sonrası havadan görüntülendi!

Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Atatürk Kültür Merkezi yıkım sonrası havadan görüntülendi.

Antalya'da kaçak yapı yıkımı çağrısı!

Metruk yapıların yıkılması için yerel yönetimlere çağrıda bulunan Antalyalı muhtarlara yanıt geldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Bu yapılar bizi de rahatsız ediyor. Yasa çıksın hemen yıkalım” diye konuştu.

Kapadokya’da uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak!

Peribacalarıyla ünlenen turizm bölgesi Kapadokya’da, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için denetimler artırıldı. Bölgede uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak.

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda yıkım başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Millet Bahçesi olacak' dediği Mersin'deki Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yıkım çalışmaları başladı. 

Kırıkkale Keskin Öğretmenevi'nin inşaatı başladı!

Kırıkkale'de hayata geçirilecek Keskin Öğretmenevi'nin inşaatı başladı. Keskin Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Dede Yıldırım inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Kırıkkale'de emlakçılara bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Kırıkkale'de emlak ve gayrimenkul alım satımını düzenleyen yönetmelikte yapılan değişikliklerle ilgili düzenlenen toplantıda emlakçılara bilgilendirmeler yapıldı. 

Kırıkkale okul yıkımı Haberi

Kırıkkale okul yıkımı

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riskine karşı alınacak önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.    

MHP'li Öztürk, ''Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Türkiye'nin deprem risk haritasını güncellemiş ve bu kapsamda Kırıkkale'nin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığı açıklanmıştır'' diye konuştu.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk'ün soruları:
1- Bakanlık olarak birinci derecede deprem kuşağında yer alan Kırıkkale ve ilçelerinde eğitim öğretime devam edilen tüm okullarda, muhtemel bir depremde yıkılma tehlikesi taşıyan okulların tespiti için bir çalışma yapılmış mıdır?

2- Yapılan bu çalışmada hangi okullarımız acil yıkılması gerekli, riskli, güvensiz olarak tespit edilmiştir?

3- Söz konusu tarih itibariyle ''Acil'' yıkılmasına karar verilen okullarımızın hangileri yıkılmış, hnagilerinin...