02 / 05 / 2024

kırıkkale şehir projeleri

kırıkkale şehir projeleri

Kırıkkale'nin bugünü ve geleceğine yönelik değerlendirme yapmadan önce geçmişini iyi bilmek gerekir. En genel tanımıyla Kırıkkale bir Cumhuriyet kentidir. 81 il içerisinde köy. belde, kasaba, ilçe ve il statülerinin tamamını yaşamış tek şehirdir.

TOKİ'den Kırıkkale'ye 927 yeni konut! İhalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yeni projeleri için düğmeye bastı. TOKİ Kırıkkale Yuva Mahallesi'nde 927 yeni konut hayata geçirecek. 

Kırıkkale Küçük Sanayi Sitesi için taşınma kararı!

Kırıkkale'nin şehir merkezinde bulunan  Küçük Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik TOKİ ile protokol yapılması için Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya yetki verildi.

Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren projesinin akıbeti mecliste!

Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projesinin akıbeti ile Kırşehir-Yozgat karayolunun yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fİ Şehir Kırıkkale ne zaman teslim edilecek?

Fİ Yapı tarafından Kırıkkale'de hayata geçirilen Fİ Şehir Kırıkkale ne zaman teslim edilecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Yeşil Vadi Projesi Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde bulunan Yeşil Vadi Projesi, Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek.

Kırıkkale Belediyesi'nden konut ve sosyal tesis ihalesi!

Makine Kimya Endüstrisi Kurumundan (MKEK) Kırıkkale Belediyesi'ne devredilen Şehir Parkı'nın hemen yanı başında yer alan arsaya konut ve sosyal tesis yapımı işi için ihaleye çıkılacağı açıkladı. 

Kırıkkale Yahşihan'daki hazine arazinin imar planı onaylandı!

Kırıkkale ili, Yahşihan ilçesi, Yenişehir Mahallesi 1085 ada 2 parsele ilişkin İmar Planı Değişikliği onaylandı..

2016'da Kırıkkale'de 5 bin 363 konut satıldı!

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamaya göre, 2016 yılında Kırıkkale'de 5 bin 363 konut satıldı.

Kırıkkale Yeşil Vadi Projesi'nde ilk etap çalışmaları başladı!

90'lı yıllardan itibaren Kırıkkale'nin hayali olan Yeşil Vadi projesinde ilk etap çalışmaları başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin projeyi önümüzdeki yaza kadar tamamlaması bekleniyor.

Kırıkkale'ye Yeşil Vadi Projesi müjdesi!

Başbakan Davutoğlu'nun onayıyla çalışmaların başladığı Yeşil Vadi'yle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek vadinin bu yıl Kırıkkale ve Ankaralılara hizmet vereceğini söyledi.

Kırıkkale'de 3 ilçenin TOKİ sorunları giderilecek!

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Yahşihan, Yenişehir ve Yenimahalle'de yaptırılan konutlarda oturan mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Adese AVM Seydişehir ve Kırıkkale'de mağaza açacak!

Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş., Konya Seydişehir ve Kırıkkale'de, ilerleyen bir tarihte açılmak üzere mağaza kiraladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten yapılan açıklama...

Kırıkkale elektrik kesintisi! 15 Kasım 2014

Başkent Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, planlı elektrik kesintisi programı kapsamında Kırıkkale merkezinde 15 Kasım 2014 tarihinde 5 saatlik elektrik kesintisi uygulanacak. İşte o bölgeler...

kırıkkale şehir projeleri Haberi

kırıkkale şehir projeleri

Kırıkkale'nin bugünü ve geleceğine yönelik değerlendirme yapmadan önce geçmişini iyi bilmek gerekir. En genel tanımıyla Kırıkkale bir Cumhuriyet kentidir. 81 il içerisinde köy. belde, kasaba, ilçe ve il statülerinin tamamını yaşamış tek şehirdir.


Cumhuriyetin kurulmasından sonra MKE Fabrikalarının 1926 yılından itibaren bu topraklara kurulması beraberinde bir şehrin oluşmasına da temel olmuştur. 1939 yılında belde, 1941 yılında Belediyelik ve 1944 yılında ilçe olan Kırıkkale 1989 yılında il olmuştur. Bugün dinamik nüfusu, artan iş fırsattan, kamu ve özel sektör yatırımlarının birleşmesi ile büyüyen ve gelişen bir il konumuna yükselen Kırıkkale geleceğin marka şehirleri arasında yerini alacaktır. Yerel yönetim olarak en önemli duruş noktamızın halkımızın yaşam seviyesini yükseltecek, kaliteli hizmet sunabilen, çözüm odaklı çalışan, insan ve birey merkezli bir yönetim anlayışıdır. Kırıkkalemizin var...