23 / 05 / 2024

kırkağaç jeotermal çalışmaları

kırkağaç jeotermal çalışmaları

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) Kırkağaç’ta bir yıldan beri yaptığı araştırmalar sonucu bulunan en verimli toprağın termal su çıkması beklenen bölümünde ilk kazma törenle vuruldu...

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Manisa Kırkağaç TOKİ'de 240 taksit!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Manisa projelerinde yer alan konutların detayları da yavaş yavaş belli oluyor. Peki TOKİ Manisa Kırkağaç projesinde kaç adet konut yapılacak, Kırkağaç TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Manisa Kırkağaç 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ Manisa Kırkağaç 53 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa Kırkağaç projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Manisa Kırkağaç'a 53 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Manisa Kırkağaç projesinin ihalesini 16 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Manisa Kırkağaç Belediyesi’nde arsa satışı tartışması!

Manisa’da Kırkağaç Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında, ilçedeki Gelenbe mahallesinde satışa sunulmak istenilen belediye arazisi Cumhur İttifakı’nda çatlak yarattı.

Özcan Kaçar'dan Manisa Kırkağaç'taki Kurşuncu Hanı'nın kiraya verilmesine tepki!

Manisa Kırkağaç Belediyesi Kurşuncu Hanı'nda restore edilen iki binadan birini toplam 3 bin 900 TL'ye vatandaşa, diğerini de 525 TL'ye AKP’ye kiraladı.

Manisa Kırkağaç'a modern itfaiye binası inşa ediliyor! 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kırkağaç Belediyesi ortaklığında ilçeye yeni itfaiye binası inşa ediliyor.

Manisa Kırkağaç fayı üzerinde yapılaşma durduruldu! 

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bulunan fay hattının üzerinde araştırmalar sonucunda bölge yapılaşmaya kapatıldı.

TOKİ Kırkağaç konutlarının sahipleri belli oldu!

TOKİ tarafından Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, depremden zarar gören vatandaşlar için inşa edilen 46 konutun sahibi belli oldu.

kırkağaç jeotermal çalışmaları Haberi

kırkağaç jeotermal çalışmaları


Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) Kırkağaç’ta bir yıldan beri yaptığı araştırmalar sonucu bulunan en verimli toprağın termal su çıkması beklenen bölümünde ilk kazma törenle vuruldu.


Yaklaşık 2 Milyon TL'yi bulması beklenen bir maliyetle başlayan çalışmalar sonucu termal suyun çıkıp çıkmaması ise 2 ay içerisinde belli olacak.


MTA tarafından başlatılan jeotermal çalışmalarının sonucunda sıcak su bulunması halinde ise Kırkağaç’ın çehresi değişecek. Gelenbe yolu üzerindeki tren yolu civarında yer alan arazide yapılan sıcak su arama çalışmalarında ilk kazma törenle vurulurken, hayırlı olması için birde kurban kesildi.


İlk kazmanın vurulduğu törene Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, AK Parti Kırkağaç İlçe Başkanı Ömer Öztürk, AK Parti Kırkağaç Gençlik Kolları Başkanı Hakkı Bulak, Belediye Meclis Üyesi Fikret Sarıbenli ve MTA yetkilileri katıldı.



Akit...