06 / 05 / 2024

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince 1,5 milyon lira bütçe ile inşa edilen Trakya'nın en donanımlı hayvan hastanesi hizmet vermeye başladı.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Hemen Bakın! Eğer aylık bu kadar para kazanmıyorsanız açlık sınırının altındasınız!

Türkiye’de sürekli artan enflasyonun getirdiği alım gücündeki düşüş her geçen gün artarken, açlık ve yoksulluk sınırları da daha hızlı güncellenmeye başladı. Peki ayda ne kadar para kazanmazsanız açlık sınırının altında yaşıyor ya da yoksulsunuz?

Kırmızı et ve süte zam yolda!

Et,  süt ve süt ürünlerine zam yolda. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve süt ürünlerine yeniden zam geleceğini belirtti.

Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi'nde ışık göründü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yük trenlerinin seyir sürelerini 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin seyir sürelerini ise 60 dakikadan 10 dakikaya indirecek olan Bahçe-Nurdağı hızlı demiryolu projesinde ışık göründü.

Kırklareli'de sağlık yatırımları hızlanacak!

Kırklareli'de  yapılması planlanan sağlık yatırımları ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi. Yatırımlar ile ilgili bölgelerde değerlendirmelerde bulunuldu.

Atatürk Kültür Merkezi’nin yarısından çoğu yıkıldı!

Atatürk Kültür Merkezi’nin 67 günde yarısından çoğu yıkıldı.  Yıkım çalışmalarının son durumu ise havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Mısır'daki otel inşaatı projelerine 8 milyar dolarlık yatırım!

Mısır hükümeti, turizm sektörüne daha önce benzeri görülmemiş bir teşvik için hazırlanıyor.  Konaklama sektörünün hareketlenmesini sağlayacak olan 8 milyar dolar değerindeki teşvikle inşaat sektörüne de ivme kazandırılacak. 

Menderes Türel’den Demreli'ye kültür merkezi sözü!

Demre’de öğrencilerle buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisinden sinema salonu isteyen Nazife adlı öğrenciye kültür merkezi sözü verdi.

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

1915 Çanakkale Köprüsü Rüzgar Tüneli testi tamamlandı!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki FORCE Technology Test Laboratuvarı'nda 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Rüzgar Tüneli testi yapıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü Rüzgar Tüneli testi başarıyla tamamlandı.

Hadımköy Kültür Kampüsü'nde son durum!

Arnavutköy Belediyesi'nin hayata geçirdiği Hadımköy Kültür Kampüsü’nün yapım çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.

Suat Arıkan: AKM'nin dışında, tabiri caizse süründük!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, "Bu akşam eve gidince mutluluktan ağlayacağım." dedi. Arıkan "10 senedir AKM'nin dışında, tabiri caizse süründük" diye açıklama yaptı.

Batısöke Çimento Fabrikası'ndan 680 milyon liralık yatırım!

Batı Anadolu Grubu, Batısöke Çimento Fabrikası'nı 680 milyon liralık yatırımla dev bir entegre tesisine dönüştürdü. Tesis, 2018 yılının ilk aylarında üretime başlayacak.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Haberi

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince 1,5 milyon lira bütçe ile yapılan Trakya'nın en donanımlı hayvan hastanesi hizmete başladı.


Kavaklı beldesinde açılan hayvan hastanesi acil, ameliyathane, yoğun bakım servisleri ile 24 saat hizmet sunacak.


Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Trakya'nın ihtiyacı olan hayvan hastanesinin açıldığını söyledi.


Hastanede sadece büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kedi, köpek ile kuşların da tedavi edileceğini aktaran Dermenci, şu değerlendirmede bulundu:


"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 'hastalıklardan ari bölge' ilan edilen ve Türkiye'nin Hollandası olarak nitelendirilen Trakya besicisi böyle bir hastanenin hayalini kuruyordu. Hayallerimiz artık gerçek oldu. İki yıl önce başlayan çalışmalarımız tamamlanarak, hastanemiz hizmete açıldı. Burada hayvanların hastalıkları kısa sürede tespit edilecek ve gereksiz ilaç kullanımının önüne geçilecek. Son derece modern hastanemizde tıbbi ci̇hazlarımızda son teknolojiye sahi̇p. Hastanemiz...