16 / 05 / 2024

Kırklareli imar projeleri

Kırklareli imar projeleri

Kırklareli'nin sorunları tartışıldı. Kırklareli'de Kırklareli Belediye Başkanlığı, TMMOB ve de Kırklareli Kent Konseyi tarafından " Kentsel Planlamaya Bakış ve Kırklareli Sorunları " adlı panel düzenlendi.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Kırklareli'nde imar barışı toplantısı yapıldı!

Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce Lüleburgaz ilçesinde mahalle ve köy muhtarları "İmar Barışı" hakkında bilgilendirme yapıldı. 

İmar projeleri iklime göre düzenlenmeli!

Şehirlerde alt yapı ve imar projeleri, doğal afetler göz önüne alınarak güncel şekilde düzenlenmelidir. Ayrıca afetler beklenmeden, zarar azaltma ve hazırlık çalışmaları ile risk yönetimine ağırlık verilmelidir

Kırklareli Akalar Mahallesi'nin imar planına tepki!

Kırklareli Akalar Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde ikamet eden mahalleliler, taşınmazlarının artık şehir imar planının içine dâhil edilmesini istiyor.

Ata GYO Kırklareli'den 7 milyon TL'ye gayrimenkul aldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ata GYO Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesinden 7 milyon liraya gayrimenkul aldı...

Kırklareli RES Kapasite Artışı halk toplantısı 4 Aralık'ta!

Alenka Enerji Üretim ve Yatırım Ltd. Şti. tarafından Kırklareli Vize'de Kıyıköy RES Kapasite Artışı yapımı için 4 Aralık saat 11:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Kırklareli'de emlak vergisi ödemeleri internetten yapılabiliyor!

2015 yılı Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri Kırklareli Belediyesi veznelerinden alınmaya başladı. İsteyen vatandaşların ödemelerini internet üzerinden online olarak yapabileceği gibi kredi kartı ya da nakit olarak da ödeyebilecek.

Kırklareli Doğa Eğitim Merkezi projesi inşaatı sürüyor!

Nessebar ve Kırklareli’nde, Sosyal Eğitim Altyapısını Geliştirmek için Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında sürdürülen Doğa Eğitim Merkezi projesinin inşaatı devam ediyor.

Kırklareli Doğa Eğitim Merkezi inşaatı ne durumda?

Nessebar ve Kırklareli’nde, Sosyal Eğitim Altyapısını Geliştirmek için Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında sürdürülen Doğa Eğitim Merkezi projesinin inşaatı devam ediyor.

Kırklareli'de 8 bin tonluk asfalt çalışması başladı!

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından ihtiyaç duyulan bölgelerde sıcak asfalt serme çalışmaları başladı. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu çalışmaları inceledi, yürütülen çalışmalar kapsamında 8 bin ton sıcak asfalt serimi yapılacak.

Kırklareli'de Eylül ayında 556 konut satıldı!

Türkiye genelindeki iller arasında konut satışında 37. sırada yer alan Kırklareli il genelinde 2015 yılı Eylül ayında toplam 556 konutun satıldığı, bu rakamın 181’ini ise ipotekli konutların oluşturduğu bildirildi.

Kırklareli'de 6.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Kırklareli'de bulunan 17.260 metrekare 805 öğrencilik yurt fizibilite raporu olan arsa 6 milyon 250 bin TL'ye satılıyor.

Kırklareli konut satışlarında 37. sırada yer aldı!

TÜRKİYE genelindeki iller arasında konut satışında 37. sırada yer alan Kırklareli il genelinde 2015 yılı Eylül ayında toplam 556 konutun satıldığı, bu rakamın 181'ini ise ipotekli konutların oluşturduğu bildirildi.

Kırklareli imar projeleri Haberi

Kırklareli imar projeleri

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, Kırklareli'nin birçok sorunu masaya yatırıldı. 

Panelin açılış konuşmasını Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan yaptı. TMMOB'nin kuruluşu hakkında bilgiler veren Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan, o günün koşullarında TMMOB'un ilk genel kurulunun 1954 yılında yapıldığını kaydetti. Konuşmasının devamında Erol Özkan:" Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bundan 60 yıl önce 1954 yılında çıkarılan 6235 sayılı yasaya göre kurulan bir meslek örgütüdür. O günün koşullarında ilk Genel Kurulu'nu 18-22 Ekim 1954 yılında yaparak Türkiye'deki Mühendis ve Mimarların örgütlenmesi yolunda resmi anlamda ilk adım atıldı. Bütünlük anlamında diyorum çünkü daha Osmanlılardan bu yana Mühendis ve Mimarların değiş adlar değişik isimler...