28 / 04 / 2024

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.



Kırklareli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre,  Kırklareli OSB'de 50 bin metrekarelik alana 16 derslikli 3 yeni atölye inşa edilecek. Milliyet'te yer alan habere göre; açıklamada Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'ne firmalar tarafından 2 milyar 97 milyon 991 bin 560 lira yatırım gerçekleştirilmesi beklenirken, 3 bin 470 kişilik ek istihdam sağlanacağı ifade edildi. Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada , Organize Sanayi Bölgesi'nin stratejik konum avantajlarının yanı sıra yol, su, elektrik, doğalgaz, atık su ve arıtma altyapısı tamamlanmış, yatırımcıların gözdesi haline gelen bir organize sanayi bölgesi olduğu belirtildi. Bölgede son 4 aylık süreçte; 19 yatırımcı firmaya toplam 605 bin 688 metrekare sanayi parseli tahsisi gerçekleştirildi. Bu tahsislerle birlikte yatırımcılar bölgeye 2.097.991.560,00 lira değerinde ek yatırım gerçekleştirecek ve 3470 kişilik ek istihdam imkânı sağlanacak.

16 DERSLİKLİ 3 YENİ ATÖLYE AÇILACAK 

OSB‘de 50 bin metrekare alan üzerine 16 derslikli, üç atölye ve spor salonundan oluşan gıda, makine ve kimya bölümlerinin açılacağı, meslek lisesi ile ilgili konsept projenin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığı açıklandı. Diğer yandan OSB‘de 50 bin metrekare alan üzerine 16 derslikli, üç atölye ve spor salonundan oluşan gıda, makine ve kimya bölümlerinin açılacağı, meslek lisesi ile ilgili konsept projenin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığı belirtildi.

OSB'NİN ÇEHRESİ DE YENİLENECEK 

Yeni imar planına göre;  Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldı. Böylelikle Kırklareli OSB katılımcıları önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Kırklareli OSB’nin altyapısının desteklenerek cazibesinin arttırılması ve görünürlüğün sağlanması amacıyla giriş tak tasarımı, firma totemleri ile yönlendirme tabelaları ve trafik işaretleri çevre düzenlemesi, güvenlik kamera sistemleri, ağaçlandırma ve peyzaj projelendirilmelerinin yapıldığı, ihale çalışması gerçekleştirildiği aktarıldı.

OSB'ler şehir dışına taşınacak! 


Geri Dön