06 / 05 / 2024

Kırşehir Ahi Çarşısı koruma

Kırşehir Ahi Çarşısı koruma

Kırşehir'deki Ahi Çarşısı, Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi içerisinde bulunuyor.Arkeolog Mehmet Göktürk, Kırşehir'deki çarşının ilk modern alış-veriş merkezi olduğunu söyledi.

TOKİ Kırşehir Kındam alt gelir başvuruları 25 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kındam alt gelir projesi için başvuru dönemi 25 Mayıs 2021 tarihinde başlıyor.

Kırşehir Kaman'da işletmecisinden kiranın yarısını alan iş yeri sahibi örnek oldu!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde dükkan sahibi olan Mehmet Demir, kiracısından sıkıntılı süreç geçinceye kadar kira ücretinin yarısını alacak

Kırşehir Kındam TOKİ kura sonucu 7 Mayıs 2019 kazananlar listesi!

Kırşehir Kındam TOKİ kura sonucu noter huzurunda açıklanıyor. 250 aile ev sahibi oluyor. İşte Kırşehir Kındam TOKİ kura sonucu 7 Mayıs 2019 kazananlar listesi...

Kırşehir, kentsel dönüşümle daha iyi yerlerde olacak!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hazırladıkları projelerle ve kentsel dönüşümle Kırşehir'in gelecek yıllarda daha iyi yerlerde olacağını söyledi. 

Kırşehir 3. Etap TOKİ konutlarının sahipleri belirlendi!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TOKİ 3. etap konutlarının sahiplerinin kura ile belirlendiğini açıkladı.Bağbaşı kentsel dönüşüm alanındaki 2 bin 712 konutluk projede sona gelindi. 

Kırşehir güvenle imar edildi!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, halkın kendisine gösterdiği güven sayesinde şehri birlikte imar ettiklerini ifade etti.

TOKİ Kırşehir Kayabaşı'nda sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kayabaşı projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Kırşehir Akpınar'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar projesinde yer alan daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Kırşehir Akpınar TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Kırşehir Kayabaşı TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kayabaşı projesinde yer alan 338 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Kırşehir Akpınar'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Kırşehir Akpınar kura sonucu 14.09.2018!

TOKİ Kırşehir Akpınar kura sonucu 14.09.2018 haberimizde yer alıyor. Projedeki toplam konut sayısı 141 adet.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdu!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması için inşa edilen 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdunun taşınma işlemi başladı.

Kırşehir Ahi Çarşısı koruma Haberi

Kırşehir Ahi Çarşısı koruma

Cumhuriyet döneminin ilk alış-veriş merkezi olarak bilinen Kırşehir'deki Ahi Çarşısı, Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi içerisinde yer alıyor.


Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Gurubu Başkanı Arkeolog Mehmet Göktürk, Kırşehir'de Cumhuriyet tarihinde yapılan çok katlı ilk modern alış-veriş merkezinin külliye projesi ile birlikte özünün korunması gerektiğini söyledi.


Binanın külliye projesi ile birlikte koruma altına alınmasına gerektiğini savunan Mehmet Göktürk, "Cumhuriyet tarihinde Kırşehir'de ilk kez çarşı nitelikli olarak inşa edilen bir yapıdır. Uzun uzun zaman ise Kırşehir'de bu nitelikte bir başka yapı inşa edilmemiştir. Kapalı çarşı düşüncesi ile 1970'li yılların başlarında şehrin esnaf ve sanatkarı bir araya getirme güçlü bir ticaret merkezi oluşturmak ve ticareti desteklemek için meydana gelmiş binanın koruma altında olması gerekir" dedi.


Ahi Evran Türbesi ve Zaviyesinin yanında olan özel...