06 / 05 / 2024

Kızkalesi 4. turizm festivali nerede

Kızkalesi 4. turizm festivali nerede

Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği'nin destekleriyle gerçekleşen festivalin Kızkalesi Halk Plajında düzenlenen açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Mersin Kızkalesi Minyatür'te yerini aldı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz tarafından yapıldı.

Miniatürk’te sergilenen Kızkalesi açıldı!

İstanbul Haliç’te bulunan Miniatürk’te sergilenmeye başlanan Kızkalesi minyatürünün açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Fatımıye Emlakçılık İnşaat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fatımıye Emlakçılık İnşaat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, I.Ibrahım Kamal Elhusseıny Bustan, Fatma Shanın Farag Shanın ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 16 Aralık'ta Fatih, Şehremini Mahallesi'nde kuruldu.

NGN Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

NGN Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Keriman Otağ tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Aralık'ta Şişli, İnönü Mahallesi, Üftade Sokak Boncuk Apartmanı'nda kuruldu.

Elite İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Limited Şirketi Şubesi açıldı!

Elite İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Limited Şirketi Şubesi, Çağlar Pınarlı Şube Müdürlüğünde 50 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Kadıköy, Rasimpaşa Mahallesi, Süleymanbey Sokak'ta açıldı.

Cevhere Gayrimenkul Danışmanlık Eğitim Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cevhere Gayrimenkul Danışmanlık Eğitim Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Yasser S.S. Hammoudeh, Issam Izzeddin Ibrahım Al-Najjar ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Küçükçekmece, Gültepe Mahallesi'nde kuruldu.

Başakşehir Evleri 2. Etap ve Körfezkent 4. Etap değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Körfezkent 4. Etap ve Başakşehir Evleri 2. Etap projelerine ilişkin yıl sonu değerleme raporlarını yayınladı.

Gündoğumu Mühendislik Danışmanlık İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündoğumu Mühendislik Danışmanlık İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi, Ulvi Karakaş tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Kasım'da Esenyurt, Yeşilkent Mahallesi, 2011.Sokak' ta kuruldu.

Nuruosmaniye Kültür Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nuruosmaniye Kültür Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Yalçın Ayaslı 50 bin TL sermaye ile 6 Kasım'da Beyoğlu, Kocatepe Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, Cumhuriyet Apartmanı' nda kuruldu.

Eto Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eto Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ethem Özdem tarfaından 20 bin TL sermaye ile 16 Ekim'de Bağcılar, Yeni Mahalle Mahallesi, Dökümcüler Caddesi'nde kuruldu.

Körfezkent 4. Etap'ta 244 bin TL'ye 2+1!

EMLAK Konut GYO'nun Körfezkent 4. Etap projesinde 1+1 dairelerin tamamı satıldı. 2+1 daireler 187 bin lira ile 244 bin lira arasında satışa sunuluyor.

Kızkalesi tatilcileri bekliyor!

Kurban Bayramı tatilinde Türkiye’nin en gözde sahillerinden birisine sahip olan Mersin’in Erdemli İlçesi’ndeki tarihi Kızkalesi’nde doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı.

Kızkalesi 4. turizm festivali nerede Haberi

Kızkalesi 4. turizm festivali nerede

Bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Kızkalesi Turizm Festivali, renkli görüntülerle başladı. Törende konuşan Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Kızkalesi'nin yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği turizm merkezlerinden biri olduğunu kaydetti. Önümüzdeki yıl festivalin uluslararası kapsamda gerçekleştirileceğini belirten Çalışkan, bu vesileyle hem Mersin'in hem de Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlanacağını vurguladı. 




Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise İstanbul'da bulunan ve minyatür tarihi eserlerin sergilendiği MiniaTürk'de Kızkalesi'nin de minyatürünün sergileneceğini söyledi. 



Vali Özdemir Çakacak, artan refah düzeyine paralel olarak turizmin de en hızlı gelişen sektörlerden biri olduğunu vurguladığı konuşmasında, turizmin tek başına bir sektör olmadığını belirterek, "Turizm sektörüne yatırım yapan ve istihdamı arttıran ülkeler, turizm gelirinde ciddi bir artış yakalamaktadır. Turizmin gelişmesi...