05 / 05 / 2024

kktc emirname 2020

kktc emirname 2020

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kendisinin dinlenmeyip yapılan emirname uzatması hakkında “Bu emiranameyi 6 ay uzatmak demek, bu imar planını çöpe atmak demektir. 6 ay sonra siz var mısınız? Orasını Allah bilir.” dedi.

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

KKTC'de ilçe ilçe gayrimenkul fiyatları!

EVA Gayrimenkul Değerleme, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gayrimenkul Sektörü Analizi Raporu Mart 2020" de KKTC‘nin ilçeleri bazında ticari ve konut arsaları fiyat aralıkları ile ilçelere göre konut fiyatları ve kira değerlerini açıkladı...

Türk Akımı boru hattı 2020'de tamamlanacak!

Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı boru hattının 2020 yılında tamamlanacağını bildirdi.

KKTC'in ilk AVM'si City Mall AVM bu yıl sonunda açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ilk alışveriş merkezi bu yıl sonunda kapılarını açmaya hazırlanıyor. Magosa şehrinde inşa edilen City Mall adlı AVM’nin kiralamasını Türkiye’den KDM Yönetim ve Kiralama üstlendi.

KKTC City Mall bu yıl sonunda açılacak!

KKTC’nin ilk alışveriş merkezi City Mall, bu yıl sonunda açılacak. Magosa’da inşa edilen AVM ile Kuzey Kıbrıslılar’ın Güney Kıbrıs’ta alışveriş için harcadıkları paranın ülkede kalması hedefleniyor

Akkuyu Nükleer Santrali 2020'ye yetişmez!

ULUSLARARASI Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akkuyu Nükleer Santralı’nın 2020 yılında üretime başlamasının gerçekçi olmadığını dile getirdi.

Türkiye ile KKTC arasında çevre mutabakatı imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, KKTC'li mevkidaşıyla çevre alanında mutabakat zaptı imzaladı. Güllüce, "Özellikle tapu ve kadastroyla ilgili çok yoğun çalışmalarımız var ve devam ediyor. Allah hayırlı etsin" dedi.

KKTC'deki Kıbrıs Rum mallarının satışı gündemde!

KKTC'deki Kıbrıs Rum mallarının yine Rumlara satışıyla ilgili yasa tasarısı Rum meclisinin gündemine gelirken, KKTC tarafında da endişeli bir bekleyiş hakim. İşte bölgede yaşanan tartışmalar...

Türkiye’nin kredi notu 2020'de A- olacak!

OVP'nin ekonomik hedeflerinin başarıya ulaşması ve yönetim göstergelerindeki 15 yıllık yakınsama süreci varsayımına göre, Türkiye’nin kredi notunun 2020'de " A- " olacağı tahmin ediliyor.

Türkiye'den KKTC’ye turizm alanında destek!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta bir araya geldi..

KKTC Su Temini Projesi yarışmaya katılacak!

“KKTC Su Temini Projesi” uluslararası alanda vitrine çıkıyor. Proje, 7. Dünya Su Forumu’nda su alanında en yenilikçi projelerin yer alacağı yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

KKTC'nin eğitimine 1.2 milyar dolarlık yatırım!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) dünya çapında bir "eğitim adası" olarak tanınması için 1.2 milyar dolarlık yatırım yapan Yakın Doğu Üniversitesi, dünyanın en zenginleri listesine girdi.

Taşyapı KKTC'deki havalimanının temelini attı!

Taşyapı İnşaat, KKTC'nin tek havalimanı olan Ercan'ın 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal ve pist inşaatının temelini attı. 157 bin metrekarelik tesis, 4 yıl içinde tamamlanacak.

kktc emirname 2020 Haberi

kktc emirname 2020

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 6 ay uzatılan emirname ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Cemal Özyiğit, 6 ay uzatılan emirnamenin ardından imar planının geçmeyeceğini söyledi. Başkan Özyiğit;“6 ay sonra siz var mısınız? Orasını Allah bilir.”dedi.

Star Kıbrıs’ta yer alan habere göre; imar Planı sürecinde defalarca uyarmalarına rağmen İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın inat edip kendilerini dinlemediğini söyleyen TDP lideri Cemal Özyiğit, “Kamu menfaatlerinin gözetilmediği, rant iddiaları var. Sayın Başbakan sanki 7 gün önce başbakan olmuş gibi yumurta kapıya geldiği zaman imar planına ‘hayır’ dedi. 15 Ocak’ta emirnameyi 6 ay uzattılar. Bu emiranameyi 6 ay uzatmak demek, bu imar planını çöpe atmak demektir. 6 ay sonra siz var mısınız? Orasını Allah bilir.” diye konuştu.

Hükümet ortaklarının şu an çeşitli vesilelerle birbirinin boğazına sarılmış...