29 / 04 / 2024

Taşyapı KKTC'deki havalimanının temelini attı!

Taşyapı KKTC'deki havalimanının temelini attı!

Taşyapı İnşaat, KKTC'nin tek havalimanı olan Ercan'ın 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal ve pist inşaatının temelini attı. 157 bin metrekarelik tesis, 4 yıl içinde tamamlanacak.



İnşaatm temeli Kıbrıs'tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Armç ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından atıldı. İnşaat toplam 220 milyon euroya mal olacak. 


157 bin metrekarelik tesis, 4 yıl içinde tamamlanacak. 

İki yıl gecikmeli başladı Konuyla ilgili konuşan Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, projeye iki yıl gecikmeyle başladıklarını söyleyerek, "İnşallah Kıbrıs halkına çok hayırlı olacak bir yatırımın temelini atıyoruz, bu dönemde gösterdikleri samimiyetten dolayı bakan ve yetkililere teşekkür ediyoruz. 


Bugün atılan temelle sorunların yüzde 80'ini çözüyoruz, her zaman Kıbrıs halkının yanında olmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. 


Havayolu şirketi kuracak Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, havayolu şirketi kuracağının da haberini verdi. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan sonra KKTC'ye uluslararası alanda uygulanan uçuş ambargosunu kırmak için harekete geçtiklerini dile getiren Turanlı, "BM'nin ya da uluslararası toplumun KKTC'ye uçuş yapamazsın diye bir yasağı yok. Bu ambargoyu kırabilmek için Avrupa'da kısa süre içinde bir havayolu şirketi kuruyoruz çünkü bir havayolu şirketinin dava açması gerekiyor. Bu şirket, tarifeli sefer başlatacak" diye konuştu. 


Hakkını arayacak Turanlı ayrıca, "Engel olunmasını bekliyoruz, o zaman da AİHM'e kadar tüm alanlarda dava üzerine dava açacağız. İnşaat bitene kadar davalar sonuçlanır. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.


Posta


Geri Dön