19 / 05 / 2024

KKTC İçmesuyu

KKTC İçmesuyu

KKTC İçme Suyu Projesi' nde dev adım atıldı. Asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında yer alan Alaköprü ve de Geçitköy barajları tamamlandı.

Trabzon içmesuyu projesi için Akoluk'ta kamulaştırma!

Trabzon İçmesuyu Projesi Kapsamındaki Arıtma Tesisinin Yapımı Amacıyla Trabzon Merkez'e bağlı Akoluk'ta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Rize Merkez'de içmesuyu hattı için acele kamulaştırma!

Rize Merkez İçmesuyu İsale Hattı kapsamında Merkez ilçesine bağlı Dağsu, Karayemiş Köyü, Köprübaşı, Köprülü Köyü, Yiğitler Köyü, Yolveren Köyü, Güzelyurt, Karasu ve Küçükçayır'da acele kamulaştırma yapılacak.

Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ihalesi gerçekleşti!

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “İhalesi gerçekleştirilen proje kapsamında Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde arıtılan sağlıklı içmesuyu 4 bin 500 metre uzunluğundaki hatla Çobanyatak ve Şeyhler Mahallelerine taşınacak. Hayırlı olsun” dedi.

Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ihalesi gerçekleşti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi Yapım İşi ihalesi gerçekleştirildi. SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak’ın komisyon başkanlığını yaptığı ihaleye 3 teklif verildi...

Zeki Toçoğlu'ndan 14 mahalleye içmesuyu müjdesi!

Ferizli ve Kaynarca’ya bağlı 14 mahalle için içmesuyu müjdesi veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; “Bakırlı’da inşa ettiğimiz 500 metreküplük içmesuyu deposunu 25 Mayıs Pazartesi günü devreye alıyoruz" dedi

KKTC Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı!

KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Su Tem'in Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı.

KKTC Su Temin Projesi'nin isale hattının yüzde 33'ü tamam!

KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Su Temin Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı.

Zeki Toçoğlu'ndan Ferizli'ye içmesuyu müjdesi!

Ferizlililerin yoğun ilgi gösterdiği milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ferizli'ye içmesuyu müjdesi verdi. Zeki Toçoğlu; “Biz millete hizmetin adıyız" dedi

Karasu-Kocaali İçmesuyu Arıtma Tesisi ihalesi 28 Mayıs'ta!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu kuzeye müjdeyi verdi; “Karasu ve Kocaali ilçelerimiz içi ortak içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Projenin ihalesine 28 Mayıs Perşembe günü çıkıyoruz. Hayırlı olsun." dedi

Sapanca’ya 65 kilometrelik içmesuyu yatırımı!

7 Mayıs Perşembe günü içmesuyu yatırımlarının ihalesine çıkılacağını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “İlçemize, 65 kilometre içmesuyu hattı ve iki içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Geyve'ye 4 Milyon TL’lik içmesuyu yatırımı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Geyve ilçesinde içmesuyu çalışmalarına başladı. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı açıklamada “Geyve ilçemizi sağlam altyapıyla buluşturuyoruz" dedi

KKTC İçmesuyu Temini Projesi ile 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak!

Türkiye'nin "Yavru" vatan KKTC'ye desteği ile 80 kilometre uzunluğundaki borularla bu ülkeye sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak 'KKTC İçmesuyu Temini Projesi'nde KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

Sakarya Taraklı'ya 8 kilometrelik içmesuyu hattı!

SASKİ, yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet sınırlarına dahil olan bir mahallenin daha içmesuyu sorununu çözüme kavuşturuyor. 1 Milyon TL’lik yatırımla Taraklı Yenidoğan Mahallesi’ne 8 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ediliyor.

KKTC İçmesuyu Haberi

KKTC İçmesuyu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında yer alan Alaköprü ve Geçitköy barajları tamamlandı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, asrın projesi olarak kabul edilen ve KKTC'nin 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projede Türkiye tarafında yer alan Alaköprü ve KKTC tarafında yer alan Geçitköy barajları bitiş için söz verilen 7 Mart 2014 tarihi itibarıyla tamamlandı.


KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su aktarımı sağlayacak olan barajların yatırım bedeli yaklaşık 80 milyon lirayı buluyor.


Dünya’da ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak olan ve 3 aşamadan oluşan KKTC Su Temini Projesi'nin temelini Alaköprü Barajı oluşturuyor. Projenin Türkiye ayağı...