02 / 05 / 2024

Kleopatra Koyu dava

Kleopatra Koyu dava

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Kleopatra Koyu'nun yıllık 505 bin TL bedelle 29 yıllığına kiraya verildiği ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açıldı. Dava sonucunda Antalya 3'üncü Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Kleopatra Koyu'nun ihalesi iptal edildi!

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Kleopatra Koyu'nun 505 bin lira kira bedeliyle 29 yıllığına kiraya verildiği ihale iptal edildi.

Kleopatra Koyu ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Kleopatra Koyu'nun yıllık 505 bin TL bedelle 29 yıllığına kiraya verildiği ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açıldı. Dava sonucunda Antalya 3'üncü Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Kleopatra Koyu ihalesi yargıya taşınıyor!

Antalya Barosu, Kemer İlçesi’ne bağlı Tekirova turizm bölgesindeki Kleopatra Koyu’nun yıllık 505 bin TL bedel ile birlikte 29 yıllığına bir şirkete kiraya verildiği ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için bayramdan sonra dava açacak.

Antalya Kleopatra Koyu'nda ihale bilmecesi!

Antalya Kemer Tekirova’da yer alan ünlü Kleopatra Koyu için geçen hafta gerçekleştirilen ihale yeni bir tartışma yarattı.

Patara ve Fırnaz Koyu'nu imara açan karar yargıya taşındı!

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Antalya’nın en önemli tarihi ve doğal değerlerinden Patara bölgesi ve Fırnaz Koyu’nun bazı bölümlerinin birinci dereceden çıkartılarak ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanına dönüştürülmesine ilişkin kararın iptal edilmesi için dava açtı..

İzale-i şuyu dava dilekçe örneği!

İzale-i şuyu davası açmak için Sulh Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki, izale-i şuyu davası dilekçesi nasıl yazılır? İzale-i şuyu dava dilekçe örneği..

İzale-i şuyu dava masrafını kim öder?

İzale-i şuyu davası, paydaşlar malın paylaştırmasını isterler. Peki, izale-i şuyu dava masrafını kim öder? İzale-i şuyu dava masrafını davayı açan mı öder? Yoksa, dava masraflarına tüm paydaşların katılım sağlaması gerekir mi?

Ortaklığın giderilmesi dava masrafını kim öder?

Ortaklığın giderilmesi davasını bir hissedar diğerlerine karşı açıyor. Peki Ortaklığın giderilmesi dava masrafını kim öder? Ortaklığın giderilmesi dava masrafını davayı açan mı öder, yoksa tüm paydaşlar mı?

Mirastan mal kaçırma dava dilekçesi!

Miras hukukuna göre mirasbırakan kişi, bazı mirasçılarınını miras hakkından yoksun bırakmak amacıyla malların satışını gerçekleştirebiliyor. Bu durumda mirasçılar dava açabiliyorlar. İşte mirastan mal kaçırma dava dilekçesi!

Mirasın reddi dava dilekçesi!

Bir yakınınızın vefatından sonra mirasbırakanın borcu var ise bu mirası reddetme hakkına sahip oluyorsunuz. Mirasın reddi davası için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe başvurusunda bulunmanız gerekiyor. İşte, mirasın reddi dava dilekçesi!

Ankara'daki toplu ulaşım zammına dava!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara 'daki toplu ulaşım zammının sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu iddia ederek, zammın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.

Alakır Vadisi’ndeki HES’e ilişkin verilen ÇED raporuna karşı dava açıldı!

17 çevreci Alakır Vadisi’ndeki HES’e ilişkin verilen ÇED raporuna karşı dava açtı ve mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunun üzerine HES firması 17 çevreci ile bir derneğe 20 milyon TL’lik ihtarname çekti.

Kleopatra Koyu dava Haberi

Kleopatra Koyu dava

Antalya'nın Tekirova turizm bölgesinde bulunan Kleopatra Koyu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 30 Mayıs 2018 günü düzenlenen ihale sonucunda 3 firmanın oluşturduğu ortaklkla, 29 yıllığına kiralandı. 

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre; Antalya Barosu, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Tekirova'da yaşayan bazı kişiler, ihalenin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Açılan dava dilekçesinde, Kleopatra Koyu'nu yapılaşmaya açan, 6 Nisan 2018 onay tarihli Tekirova Tabiat Parkı Gelişim Planı'nın öncelikle yürütmesinin durdurulması, yargılama sonunda da iptal edilmesi istendi. Dilekçede, planı hazırlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yapılaşmayı onaylamaya yetkisinin bulunmadığı ifade edildi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden yapılan duyuruda, Tekirova Kleopatra Koyu'nun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 20 Nisan 2016 tarihli oluruyla 'Tekirova Tabiat Parkı' ilan edildiği kaydedildi. Duyuruda ayrıca...