28 / 04 / 2024

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın istemi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Didim’deki kıyı bölgesi Manastır Koyu ve yakın çevresinde yüksek yoğunluklu yapılaşmanın önünü açan çevre düzeni plan değişikliği yargıya götürüldü.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Muhammed Özmen'in haberine göre; Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi derneklerin katılmasıyla açılan davada Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın, şehrin ana gelişim kararlarına aykırı şekilde uygulamaya geçirmek istediği ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptalini talep etti.

Didim deki Manastır Koyu nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Didim Sivil Gelişim Platformu, alanda plan ve projeler yapıldığını vurgulayarak tüm dünyanın ilgisini çeken denizin, sahil alanlarının, toprakların, kamu yararı diye belirtilerek sermayenin hizmetine açıldığını belirtti. 

Platform'dan yapılan açıklamada şunlar söylendi: 

“Didim’in değerlerinin tek tek, parsel parsel satıldığını ve geriye kalanların da satılmak üzere adımlar atıldığını üzülerek öğreniyoruz. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ve koyun büyük bir bölümünü kapsayan alanda parsel bazında rant amaçlı imar planı kararı yürürlüğe konulmak isteniyor. Bu plan kararları kabul edilemez. İlçemizin sahip olduğu kamusal kaynakları, doğal ve kültürel değerleri korumak amacıyla Didim halkı olarak karşı çıkıyoruz.” 

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!


Geri Dön