02 / 09 / 2024

CHP'den İzmir’deki ormanlık alanların yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP'den İzmir’deki ormanlık alanların yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem yaptığı açıklamada İzmir'deki 375 hektarlık ormanlık alanın orman vasfından çıkarılmasına tepki vererek, "Danıştay kararlarıyla korunan bu alanlar, şimdi rant hırsıyla yok sayılmakta" dedi. 




CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kararıyla İzmir'deki bazı alanların ormanlık vasfı dışına çıkarılması ile ilgili bir açıklama yaptı.

T24’te yer alan habere göre CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem açıklamasında yangın sonrası imara açılan bu alanların daha önce mahkeme kararlarıyla korunan ormanlık alanlar olduğunu belirterek, söz konusu bu durumun hukukun ve adaletin ayaklar altına alındığını gösterdiğini söyledi.

CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem açıklamasında “ Danıştay kararlarıyla korunan bu alanlar, şimdi rant hırsıyla yok sayılmakta" ifadesini kullandı. 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bölgede yangın sonrası 3 binden fazla konutun inşa edildiğini dile getiren CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, açıklamasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 747 arsayı satışa çıkardığını kaydederek, “İstanbul, Ankara, Adana, Muğla ve Mersin gibi şehirlerdeki arsa satışları, bu talanın bir parçasıdır. Ormanlar yanarken, kamu yararı gözetilmeksizin yapılan bu uygulamalar kabul edilemez” dedi.

CHP den İzmir’deki ormanlık alanların yapılaşmaya açılmasına tepki!


TMMOB’DEN DE TEPKİ GELMİŞTİ

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl -Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Aykut Akdemir de gündeme bomba gibi düşen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada aynı alanların daha önce de ormanlık alan statüsü dışına çıkarılmaya çalışıldığını söylemişti.

Aykut Akdemir, konuyla ilgili olarak şunları dile getirmişti: “O zaman Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu arada söz konusu bu alan yapılaşmaya açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bayraklı Şehir Hastanesi’nin de yer aldığı  o bölgeye yaklaşık olarak 3 bin konut yaptı. Şimdi yürütme durdurma kararı verilmiş alan yeniden orman sınırları dışına çıkarmaya çalışıyorlar. Söz konusu yapılaşma zaten gerçekleşmişti, şimdi yasaya uyduruyorlar.”
 

 

'Kiralama dönemi sona erdi' diyen mağdur ev sahibi sitem etti: Enflasyonun sorumlusu ev sahipleri değil! 

Emeklilerin hesabına anında yatıyor! Hangi emekli kaç TL alacak? 18 bin TL Yapı Kredi emekli promosyon başvuru! 

Eğitim sektörü 'emlak' meselesi haline geldi! Öğrencili öğrencisiz sahibinden satılık okul! 


Geri Dön