19 / 05 / 2024

Kobani önlemleri

Kobani önlemleri

Yabancı kurumların vatandaşlarına 'AVM'ler gibi kalabalık yerlerden bir süre uzak durmaları' yönündeki tavsiye mesajları gözleri gün içinde binlerce kişiyi ağırlayan AVM'lere çevirdi. Güvenlik önlemleri artırıldı.

Evlerimiz saatli bomba gibi! Aman dikkat, bu önlemleri almayan yandı!

Evlerimizde hem bizleri hem de temizlik, çocuk veya yaşlı bakımı gibi işlerde destek olan çalışanlarımızı bekleyen risklerin farkında mıyız? İş sağlığı ve güvenlik uzmanlarına göre, çoğumuz bunun bilincinde değiliz ama gerekli önlemleri almamanın cezası olduğunu da unutmayalım!

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunun görev süresi resmen uzatıldı!

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin TBMM kararı bugünkü 31394 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri alındı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polis kuleler için görevlendirildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapıldı. Tekliften, iş yeri kiralarından hazine taşınmazlarının kiralarına kadar birçok konuda kira önlemlerine yer verildi...

Koronavirüs döneminde alınacak kira önlemleri için teklif TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs döneminde alınacak kira önlemleri TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinde, iş yeri kiraları ve hazine taşınmazlarının satışı hakkında da önlemler yer alıyor...

Ekonomik İstikrar Paketi tüm kesimlere 'kalkan' oldu!

Kovid-19 önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi", esnaftan işverene, çalışandan emekliye kadar tüm kesimleri kucakladı.

Ramazan ikramiyeleri bugün yatmaya başlıyor!

Salgın önlemleri kapsamında öne çekilen Ramazan Bayramı ikramiyeleri, bugün hesaplara yatmaya başlayacak.

Hazine arazileri tarıma kazandırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, koronavirsü salgını sebebiyle üretimde bir aksama yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Pakdemirli, hazine arazilerinin tarıma açılacağını belirtti...

Bakırköy Belediyesi bünyesindeki 2 misafirhaneyi sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Bakırköy Belediyesi, koronavirüs önlemleri dahilinde 2 misafirhanesini sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Birevim, Görüntülü İletişim Sistemi ile ev sahibi yapıyor!

Birevim, koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde Görüntülü İletişim Sistemi'ne (GİS) geçiş yaptı. Gis ile, Birevim'in tasarruf sahipleri, evlerinin konforunda ev sahibi oluyor...

Türkiye Finans'tan sağlık çalışanlarının konut kredisi ödemelerine 6 ay öteleme! 

Türkiye Finans, koronavirüs önlemleri kapsamında sağlık çalışanlarına destek paketi hazırladı. Pakette, sağlık çalışanlarının devam eden konut kredileri 6 ay ötelenecek...

Türkiye koronavirüs krizi ile nasıl başa çıkacak?

Yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı ile mücadele kapsamında sağlık sisteminin kapasitesini aşmaması için çoğu ülkede sıkı sosyal mesafe önlemleri uygulanıyor.

Evden çıkmadan konut ve konut kredisi nasıl alınır?

Bankalar ve tapuda coronavirus önlemleri tüm hızıyla devam ediyor. 14 binin üzerinde tüketici evden çıkmadan konut kredisi ve tapusunu online olarak aldı. Evden çıkmadan konut ve konut kredisi nasıl alınır?

Kobani önlemleri Haberi

Kobani önlemleri

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'yi kuşatmasıyla Türkiye'de başlayan eylemler ve yaşanan olaylar güvenlik hassasiyetini artırdı. 


İngiliz Konsolosluğu dahil bazı yabancı kurumların Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına 'AVM'ler gibi kalabalık yerlerden bir süre uzak durmalarını' tavsiye eden mesajlar göndermesi sosyal medya üzerinden yayılınca gözler büyük alışveriş merkezlerine çevrildi. 


Bu söylentilerden önce de aslında büyük kentlerde AVM'ler gibi kalabalık sosyal alanlarda önlemler sıkılaştırılmaya başladı. Yüz tanıma sistemli kameralardan x-ray cihazlarına kadar pek çok özel ekipmanla korunan alışveriş merkezleri tehdit olarak algılanabilecek bir gelişme yaşanmamasına rağmen, toplumsal olayların yarattığı olağan risk karşısında tedbiri elden bırakmadı.


GÜVENLİĞE TAKVİYE


Nitekim İstanbul'daki pek çok AVM'de özel güvenlik personeli sayısına takviye yapıldı. Otoparklara giren araçları daha fazla güvenlik elemanının kontrol ettiği sistemlere geçildi. Çoğu AVM bulunduğu çevrede herhangi bir olay çıkması ihtimaline karşı,...