17 / 05 / 2024

KOBİ faiz sistemi

KOBİ faiz sistemi

Bu yıl Mayıs ayı sonunda patlak veren Gezi Parkı protestoları ve FED'in parasal genişleme hikayesini bahane eden bankalar, küçük ve orta ölçekli işletmelere uyguladıkları kredi faiz oranlarını yüzde 8'lerden yüzde 16 seviyesine çıkardı...

Türk Eximbank kredi faiz oranlarını düşürdü!

Türk Eximbank, 1 yıl vadeli TL kredi faiz oranını yaklaşık 1 puan indirim ile yüzde 10,65'e indirdi.Türk Eximbank'tan yapılan açıklamada ihracatçı KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerin faiz oranı yüzde 10,65'e düşürüldü.

Konutta elbirliği sistemi yüzde 50 büyüdü!

Artan kredi faiz oranlarının ardından 135 bin konutun satışının yapıldığı elbirliği sistemi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından denetim uygulanacak.

Gayrimenkuldeki durgunluk Elbirliği Sistemi ile giderilebilir!

Emin Üstün, inşaat sektöründeki ve piyasada ki durgunluk ve faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı Elbirliği Sistemi’ne ciddi bir ilgi olduğunu ifade etti...

Eminevim El birliği sistemi ile faizsiz ev sahibi yapıyor!

Türkiye'nin her yerinde konut sahibi olma imkanı sunan Eminevim, El Birliği sistemi ile ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Birçok avantaj sunan sisteme göre hiçbir şekilde faiz ödemesi bulunmuyor.

Eminevim Elbirliği sistemi özellikleri neleri kapsıyor?

Kişinin faiz ödemeden, bütçesine göre, dilediği yerden istediği gayrimenkulü alabilmesini sağlayan Eminevim sistemi imece ve yardımlaşma usulü ile yürütülüyor. Peki Eminevim Elbirliği sistemi özellikleri neleri kapsıyor?

Astro Beylikdüzü'nde 40 ay vade 0 faiz imkanı!

BATI Yapı tarafından inşa edilen Astro Beylikdüzü projesi, 40 ay vade 0 faiz ödeme kampanyası sistemi 5 Ocak 2015 günü olarak belirlendi. Proje 160 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Dumankaya Sancaktepe'de 36 ay sıfır faiz!

Dumankaya Sanacktepe'de peşin ve banka kredili ödemelerde yüzde 10 indirim, peşinatı teslimde ödeme ve Dumankaya finansman sistemi ile 36 ay yüzde 0 faiz ile ev sahibi olma imkanı sunuluyor.

Faiz, KOBİ'leri de ezdi!

Merkez Bankası'nın lobilerin baskısıyla artırdığı faizler, küçük ve orta boy işletmeleri de ( KOBİ ) vurdu. Faiz sarmalı, KOBİ'lerin oluşturduğu İkinci 500'ü de esir aldı.

Faiz oranlarındaki artıştan KOBİ'ler daha çok etkileniyor!

Moody’s, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ( TCMB ) faiz artışından, konut kredisi alanlardan çok Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri'nin ( KOBİ ) daha fazla etkileyeceğini bildirdi.

Faiz artışı KOBİ'leri daha fazla etkileyecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz artışının mortgagelardan ziyade Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri ( KOBİ ) daha fazla etkileyeceğini bildirdi.

Fortis Bank 120 aya yüzde 0,81 faiz uyguluyor!

Fortis Bank Türkiye, konut kredisi faiz oranlarında yeni düzenlemeyle indirim yaptığını duyurdu. Fortis Bank’ın 3-54 ay vadede faiz oranını yüzde 0,83 olarak belirlediği açıkladı

İSPARK, 2 katlı mekanik otopark sistemi alacak!

İstanbul genelinde kullanılmak üzere alımı yapılacak mekanik otopark sistemi alımı ihalesi 5 Ekim 2010 Salı günü saat 10:00´da yapılacak

Solarkent'te 60 ay sıfır faiz kampanyası başladı! 155 bin TL'ye!

60 ay sıfır faiz kampanyasının başladığı Solarkent projesinde alanları 72 metrekare olan 1+1’ler 155 bin TL’ye satılıyor.  60 ay boyunca 2 bin 100 TL taksit ödeyerek bu konuta sahip olunabiliyor

KOBİ faiz sistemi Haberi

KOBİ faiz sistemi

Bu yıl Mayıs ayı sonunda patlak veren Gezi Parkı protestoları ve FED'in parasal genişleme hikayesini bahane eden bankalar, küçük ve orta ölçekli işletmelere uyguladıkları kredi faiz oranlarını yüzde 8'lerden yüzde 16 seviyesine çıkardı. Özel ve kamu bankalarının yüksek faiz oranları özellikle finansal yapısı zayıf olan işletmelere uygulanıyor. Lobici bankalar, reel sektör işletmelerini çift haneli faiz ödemek zorunda bırakarak kârlarını eritmeye başladı. Faiz lobisinin uyguladığı yüksek ticari faiz maliyetleri nedeniyle kendilerini yüzde 7.30 seviyesindeki enflasyona karşı korumakta güçlük çektiğini belirten imalat sektörü temsilcileri, bankalardan kredi faizlerini acil olarak aşağı çekmelerini ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) da ticari krediler ve ticari kredi kartlarındaki faiz artışına karşı önlem getirmesini istedi.


Küçüklere Büyük Faiz


Küçük ölçekli işletmelere uygulanan yüksek faiz oranları konusunda MÜSİAD...