05 / 05 / 2024

KOBİS yeni istasyonları

KOBİS yeni istasyonları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kurulduğundan bugüne dek 35 bin 218 üye sayısına ulaştı. Kocaelililerin yoğun ilgi gösterdiği KOBİS’te mevcut 18 istasyona 12 adet istasyon daha eklenecek.

Ticari araçların efsanevi modeli Ford Transit Minibüs’e zam geldi mi?

Ford’un ticari araç sınıfında yer alan ve ticari araç satın almak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Transit Minibüs’ü yeni fiyatı merak ediliyor. Ford, her ay olduğu gibi bu ay da Transit Minibüs’ün yeni fiyatını resmi internet sitesinden yayımladı.

Altın fiyatlarında akılalmaz yükseliş! Gram altın resmen uçuşa geçti! 

Altın yatırımcısı yeni güne mutlu başladı. Altın fiyatları dün akşam açıklanan Fed faiz kararı ile rekor seviyelere ulaştı. Peki, 4 Mayıs Perşembe günü güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata, tam altın fiyatları kaç TL? İşte detaylar...

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Uzmanlardan ev almak isteyenlere son dakika uyarısı! Yeni Evim kampanyasında buna dikkat!

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasının açıklanmasıyla birlikte Türkiye'nin birçok yerinde fiyatlara da zam yansıtıldı. Verilen detaylara göre, uzmanlar yurttaşları dikkatli olmaya davet etti.

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

İş dünyasına asgari ücrete 'enflasyon' zammı çağrısı: Yeni rakam açıklandı

Asgari ücrete Temmuz zammı konusunda çalışmalar devam ederken maaşların kaç liraya yükseltileceği merak ediliyor. İş dünyasından asgari ücretliler için “artırma” çağrısı geldi. İşte sıcak gelişmenin detayları…

Bu cumartesi ŞOK ucuz ürünleri! 28-31 mayıs yeni katalog yayınlandı...

Her hafta olduğu gibi bu haftada ŞOK Market yeni ürünlerinin yer aldığı kataloğu yayınladı. 28-31 Mayıs tarihlerinde geçerli olan ürünler, her mağaza için en az 1 adet stok ile sınırlı olacak. Ürünlerin stokları konusunda ŞOK Market’in web sitesinden bakabilirsiniz.

İnşaat sektörü 2021'de temkinli büyüyecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yeni meslekleri ortaya çıkardı. 2021 istihdam piyasasında ise inşaat sektörü temkinli büyümeye devam edecek.

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

Koronavirüs küresel ticaret ilişkilerindeki değişiklikleri hızlandıracak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tedarik zinciri değişikliklerini hızlandıracağını belirterek, tedarik zincirlerinin daha sağlam, parçalı ve bölgesel odaklı hale geleceğini bildirdi. 

Almanya'da 761 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkeleri arasında yer alan Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olduğu ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalarak 4 bin 683 oldu. 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları Kovid-19 etkisiyle rekor seviyeye ulaştı!

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının iş gücü piyasasını etkilemesiyle, 21 Mart ile biten haftada 3 milyon 283 bine yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

KOBİS yeni istasyonları Haberi

KOBİS yeni istasyonları


Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kurulduğundan bugüne dek 35 bin 218 üye sayısına ulaştı. Kocaelililerin yoğun ilgi gösterdiği KOBİS’te mevcut 18 istasyona 12 adet istasyon daha eklenecek.


35 BİN 218 ÜYE


Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kentte yaşayan vatandaşların sıklıkla kullandığı bir hizmet oldu. 2 yıldır devam eden KOBİS’te 384 bin 645 kiralama sayısına ulaşıldı. Bugün itibari ile abonman üye sayısı 10 bin 847’ye Kent Kartlı üye sayısı 24 bin 371’e ulaştı. Toplam 35 bin 218 üye sayısına ulaşan sistemde 2. Etap çalışmalarına geçildi.


2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI


KOBİS 2. etap çalışmalarında mevcut 18 etaba 12 etap daha yapılamaya başlandı. Körfez, Derince, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve İzmit ilçelerinde ve mevcut istasyonlara ilave yapılacak istasyonlarda 185 park ünitesi olacak....