29 / 08 / 2024

Kocaeli ağaç dikim çalışmaları

Kocaeli ağaç dikim çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kişi başı bir metre kare olan yeşil alan miktarını 2014 yılına kadar kişi başı 10 metrekareye çıkarttı. Dikilen ağaç sayısının 6 milyon 288 bin olduğu Kocaeli bu sayıda dünya standartlarının üzerine çıktı.

Kocaeli ağır hasarlı bina yükünden kurtuluyor!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden en fazla etkilenen il olan Kocaeli'de, ağır hasar gören binaların yıkılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Depremde ağır hasar gören 28 binanın yıkım çalışmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Hilton Garden Inn Kocaeli açıldı!

Hilton'un orta ölçekli pazarda hizmet veren ödüllü markası Hilton Garden Inn, yeni otelini açtı. Hilton Garden Inn Kocaeli Şekerpınar 88 odadan meydana geliyor.

Kocaeli İshahçılar’a Güreş Arena yapılacak!

Kocaeli Yerel Kültür Platformu üyeleri, İshakçılar’a kazandırdığı spor kompleksi nedeniyle Başkan Bulut’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi

Kocaeli Çayırova’ya yeni spor salonu inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eğitime katkılarını her alanda sürdürüyor. Öğrencileri başarıya teşvik etmek amacıyla çeşitli projeler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi okullara spor salonu inşa ederek spor alanı ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Kocaeli Eynerce Kavşağı açıldı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kamulaştırması ve yeşil alanları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Dilovası Eynerce kavşağının açılış törenine katıldı.

Kocaeli'ye 28 adet kültür merkezi inşa edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların kültürel faaliyetlerini bir bütünlük içinde yapmalarını sağlamak için kentin dört bir yanına kültür merkezi inşa ediyor.

Kocaeli Marmara Tıp Merkezi açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Özel Derince Tıp Merkezi’nin açılışına katıldı. Özel Derince Marmara Tıp Merkezi Çenedağ Mahallesi, Denizciler Caddesi No:13’te ikinci şubesini açtı.

Kocaeli Kuzey Yan Yol hizmete açılıyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit-Köseköy arasında gerçekleştirilen Goodyear kavşağının yan yolları ve bölgede yapılacak yaya köprülerinin son durumu hakkında sahada inceleme yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Arızlı’da iki parseli satışa çıkarıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetine ait olan Kocaeli ili İzmit İlçesi Arızlı Mahallesi sınırları içerisinde Orman Köyü Villaları mevkiinde bulunan arazileri satışa çıkarıyor.

Kocaeli Büyükşehir'den Dumankaya açıklaması!

Dumankaya Grubu’nun Çayırova’da yapmak istediği ve tartışmalara neden olan projesiyle ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Büyükşehir Sözcü Gazetesi’nde çıkan haberi yalanladı.

Doğuş GYO'dan Kocaeli imar planı açıklaması!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 17 Eylül 2015 tarih ve 516 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na Doğuş GYO 11 Ocak'ta iptali istemiyle dava açıldığı bildirilmişti.Dava süreci devam ediyor.

Kocaeli Stadyumu’nda çalışmalar son aşamaya geldi!

Tamamlandığında mimari açıdan İzmit'in simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek olan 33 bin kişilik yeni Kocaeli Stadyumu’ndaki çalışmalarda son aşama gelindi.

Kocaeli ağaç dikim çalışmaları Haberi

Kocaeli ağaç dikim çalışmaları



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından itibaren yaptığı çalışmalar ile kişi başı bir metre kare olan yeşil alan miktarını 2014 yılına kadar kişi başı 10 metrekareye çıkarttı. Dikilen ağaç sayısının 6 milyon 288 bin olduğu Kocaeli bu sayıda dünya standartlarının üzerine çıktı. Kocaeli’ne, özellikle de otoban kenarlarına dikilen milyonlarca ağaç havamızı temizliyor. Yemyeşil kavşaklar hem görünüm olarak iç açıyor, hem de Kocaeli halkına layık olduğu hizmeti sunuyor.



YOL KENARLARI VE KAVŞAKLAR RENGÂRENK


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinde yaptığı yeşillendirme çalışmalarını kavşaklara ve yol kenarlarına taşıdı. Kavşaklara ve yol kenarlarına yapılan peyzaj çalışmaları sayesinde sürücülere ve yolculara görsel şölen yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından bu yana kent genelinde 36 kavşakta düzenleme yaptı. Büyükşehir ayrıca D-130 Karayolu kenarlarını da ağaçlandırıyor.


YANAN ORMANLAR YERİNE YENİLERİ


Kocaeli’de...