04 / 05 / 2024

Kocaeli Devlet Tiyatrosu

Kocaeli Devlet Tiyatrosu

Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, “Sabancı Kültür Merkezi devlet tiyatrolarının kendisine ait bir salondur. Devlet tiyatrosu, Sabancı Kültür Merkezi’nde hemen şimdi göreve başlayabilir” dedi.

Kültür Bakanlığı duyurdu! KPSS şartsız 17 personel alınacak! Başvurular bugün başladı! Elinizi çabuk tutun!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatrosu 17 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Başvurular başladı. İşte başvuru şartları...

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Van Çaldıran Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, Van'ın Çaldıran ilçesinde inşa edilen yeni Devlet Hastanesinin açılacağı tarihe ilişkin soru önergesi verdi.

Gölcük Yeni Devlet Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi!

Kocaeli Değirmendere’de inşa edilen Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin yapımında sona yaklaşıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

'Kocaeli Devlet Hastanesi kapatılacak' iddiası mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi açıldıktan sonra iki yıl önce hizmete giren Kocaeli Devlet Hastanesinin kapatılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çayırova Devlet Hastanesi projesi meclis gündeminde!

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde yapımı planlanan devlet hastanesi projesinin başlangıç ve bitiş tarihleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gölcük Devlet Hastanesi'nin inşaatı meclis gündeminde!

Kocaeli Gölcük Devlet Hastanesi'nin inşaatının akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gölcük Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Kocaeli'de yapımına başlanması planlanan Gölcük Devlet Hastanesi'nin temeli iki yıldır temeli atılamadı. 250 yataklı yeni ve modern hastane binasının 71 milyon 250 bin TL’ye mal olması planlanıyor.

Kocaeli'deki 310 araçlık otoparkın inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Devlet Hastanesi yanında inşa edilen 310 araçlık otopark projesinde sona yaklaşılıyor.

Kocaeli Devlet Hastanesi time lapse tekniği ile görüntülendi!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin 2 yıl süren inşaatı time lapse tekniği ile görüntülendi. 2 yıllık inşaat süreci 2 dakika 22 saniyede anlatıldı.

Kocaeli Sekapark - Plajyolu tramvay hattı ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2017 Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray tramvay hattını uzatıyor. Seka Devlet Hastanesi’nden başlayıp Plajyolu’na kadar uzanacak olan 2.2 kilometrelik Akçaray Tramvay hattının İzmit Okullar Bölgesinin çarşıyla ulaşımının kolaylaştırılması bekleniyor. 

Kocaeli Arızlı Konutları'nda mahkeme yürütmeyi durdurdu!

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in depremzedelere hibe ettiği konutlardan 17 Temmuz’a kadar tahliye etmeleri istenmişti. Kocaeli Arızlı Konutları'nda mahkeme yürütmeyi durdurdu.

Gümüşhane Devlet Hastanesi inşaatına ilişkin 6 sorun mecliste!

Gümüşhane Devlet Hastanesi inşaatının ihale süreci ve bitim tarihi meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu..

Kocaeli Devlet Tiyatrosu Haberi

Kocaeli Devlet Tiyatrosu

Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli’ye bir devlet tiyatrosunun şart olduğunu ifade ederek, “Sabancı Kültür Merkezi devlet tiyatrolarının kendisine ait bir salondur. Devlet tiyatrosu, Sabancı Kültür Merkezi’nde hemen şimdi göreve başlayabilir” dedi


Türk tiyatrosunun gelmiş olduğu konum itibariyle içinde bulunduğu durumun pek iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz. Kemal Sunal’dan Zeki Alaska’ya, Münir Özkul’dan Metin Akpınar’a, Haldun Taner’den Müjdat Gezen’e kadar pek çok önemli ismi sanat camiasına kazandırmış ve halk nezdinde bu önemli isimleri onurlandırmayı başarmış olan Türk Tiyatrosu, günümüze gelindiğinde, maalesef ki bazı sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Tiyatro ile birlikte birçok sanat dalının üzerindeki siyasi baskı, onun özgür düşünce ortamından ve sınır tanımaz yapısından mahrum kalmasına sebep olmuş, sahnelenecek olan oyunlar bazı denetimlere tabi tutulurken, bazı oyunların sahnelenmesi...