04 / 05 / 2024

Kocaeli Kerpe Limanı

Kocaeli Kerpe Limanı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki antik Kerpe Limanı, rekonstrüksiyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak. Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme açılacağı bildirildi.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Kocaeli'de 225 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve liman kenti Kocaeli'de hayata geçirilmesi planlanan ve sabit yatırım tutarı 5,9 milyar TL'ye ulaşan 225 yatırım için teşvik belgesi düzenlendi.

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kefken Limanı'nın yenileme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Partili Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kerpe SİT alanı ilan edildi!

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan  Kerpe beldesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ilan edildi.

Kocaeli Kerpe Mesire Alanı yaza tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Kerpe’de mesire alanı oluşturuldu. İçerisinde 13 adet bungalovun bulunduğu mesire alanın tamamlanması için son çalışmalar yapılıyor

Kocaeli Kefken Limanı’nda çevresi düzenlemesi yapıldı!

Kocaeli'deki Kefken Limanı’ndaki çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Yol güzergahlarına toplam 372 metreküp taş duvar örüldü.

Kocaeli'de Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi kurulacak!

KSO ve TÜRKLİM iş birliğinde gerçekleştirilecek projeyle Kocaeli'de hem teorik hem de pratik limancılık eğitim hizmetleri verilebilecek. Liman işletmeleri için nitelikli personel yetiştirilmesi amacıyla Kocaeli'de "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" kurulacak.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Kocaeli Derince Limanı'nda son durum!

Kocaeli Derince Limanı’nda mahkeme kararı sonrası kısa bir süre dolgu işlemi durdurulmuştu. Limanda Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılması gerekirken deniz dolgusu yeniden yapılmaya başlandı.

Kocaeli Kerpe’de 13 bungalov inşa edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Kandıra Kerpe’ye içerisinde 13 adet bungalovun da bulunduğu mesire alanı yapımı projesi tamamlanma aşamasına geldi.

Kocaeli Kerpe’deki bungalovlu mesire alanı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Kandıra Kerpe’ye, içerisinde 13 adet bungalovun da bulunduğu mesire alanı yapımı projesi tamamlanma aşamasına geldi.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

Kocaeli Kerpe Limanı Haberi

Kocaeli Kerpe Limanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İlkçağ Bitinyası'ndan kalan, Cenevizliler ile Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme kazandırılacağı bildirildi.  


Çalışmalar kapsamında limanın bir bölümünün orijinal halde bırakılacağı aktarılan açıklamada, "Restorasyonda limanın kendi mevcut taşları ve yöresel malzeme kullanılacak. Restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra o dönemi yansıtan iki küçük Ceneviz gemisi yapılacak. Bu gemilerden biri denize batırılarak dalış turizmine hizmet vermesi sağlanacak. Diğer gemi ise su üstünde turistik gezi amaçlı kullanılacak" ifadesine yer verildi. 


Limanın yapımında Kandıra taşı ve yöresel malzemeler kullanıldığının belirlendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"100 metreye yakın uzunluğa sahip limanın zamanla dalgaların etkisiyle bozulduğu tespit edildi. Limanın Büyükşehir Belediyesi tarafından rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlandı. Özellikle deniz yapıları konusunda uzman su altı arkeologları...