20 / 05 / 2024

Kocaeli taş ocakları

Kocaeli taş ocakları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bitki örtüsü, yer altı ve yer üstü suyu, insan ve hayvan sağlığına zarar verdiği yönünde şikayetlere konu olan taş ocakları için Kocaeli'nde örnek proje geliştirildi.

Kocaeli'ndeki taş ocaklarına çevre ayarı!

Yeni projeyle; bitki örtüsüne, yeraltı ve yerüstü sularına, insan ve hayvan sağlığına zarar verdikleri yönünde şikayetlere konu olan taş ocakları, Kocaeli’nde tek bir bölgede toplanacak.

Kocaeli, Van ve Kahramanmaraş'ta 621 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık arsa fırsatı!

Kocaeli, Van ve Kahramanmaraş'ta yer alan 4 adet arsa satılıyor. Belediyeler resmen ihale tarihini ve fiyatları açıkladı. İşte arsa satışları ile ilgili detaylar... 

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

TOKİ Kocaeli Dilovası orta gelir başvuruları 24 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kocaeli Dilovası orta gelir grubu projesi için başvurular 24 Mayıs'ta başlıyor.

TOKİ Kocaeli Dilovası alt gelir başvuruları 24 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kocaeli Dilovası alt gelir grubu projesi için başvurular 24 Mayıs'ta başlıyor.

TOKİ Kocaeli Dilovası 429 konut ihalesi 2 Aralık'ta!

Kocaeli İli Dilovası İlçesi Köseler Mahallesi 429 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 2 Aralık'ta yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bazı taşınmazları satışa çıktı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bazı taşınmazları, Kocaeli 4. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

İnşaat sektörü için taş ocaklarına ihtiyaç var!

Taş Ocakları Birliği Başkanı Sarper, halkın, inşaat sektörü ve alt yapı için taş ocaklarının çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli Sekapark’ta kongre merkezi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark’ta yeni kongre merkezi inşa ediliyor. Bölgede bulunan eski Mannesman Fabrikası yenilenerek modern bir kongre merkezine dönüşecek.

Kocaeli Tuana Evleri 2. Etap'ta ön teslimler başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş. tarafından hayata geçirilen  Tuana Evleri 2. Etap’ta sona gelindi.

Kocaeli'deki 130 yıllık Taş Cami yenileniyor!

Restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki yaklaşık 130 yıllık Taş Cami’yi restore ediyor.

Beşdivanlı Rıza Bey’in tarihi konağı restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Savaşı’nda Kocaeli Taşköprü yöresinde kurduğu milli müfrezeyle işgal güçlerine karşı savaşan Beşdivanlı Rıza Bey’in tarihi konağı restore ediliyor.

Kocaeli Kartepe'de 11,2 milyon TL'ye taşınmazlar satılıyor!

Kocaeli Kartepe'de 3 farklı mahallede yer alan taşınmazlar satışa sunuluyor. İhalesi 15 Haziran'da gerçekleştirilecek taşınmazların toplam satış bedeli 11 milyon 209 bin 530,50 TL.

Rize'de acele kamulaştırma tepkisi!

Rize Pazar'da inşa edilecek Rize- Artvin Havalimanı'nın çalışmaları sürüyor. Havalimanı kapsamında taş ocakları için alınan, 'Acele Kamulaştırma' kararı tepki gördü. Vatandaşlar havalimanına karşı olmadıklarını, taş ocağı istemediklerini belirtti.

Kocaeli taş ocakları Haberi

Kocaeli taş ocakları


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bitki örtüsü, yer altı ve yer üstü suyu, insan ve hayvan sağlığına zarar verdiği yönünde şikayetlere konu olan taş ocakları için Kocaeli'nde örnek proje geliştirildi.


Kentte dağınık halde bulunan taş ocakları, Gebze ile Dilovası'nın üst kısmı arasındaki bölgede toplanacak.


Taş ocakları, Kocaeli Mahalli Çevre Kurulu kararıyla 2015'in başından itibaren taşınma sürecine girecek. 50 taş ocağı ile 29 kırma ve eleme tesisinin faaliyet gösterdiği Kocaeli'nde vatandaştan gelen toz ve kamyon yoğunluğu şikayetleri ortadan kalkacak. 


En yakın yerleşim birimine 1 kilometre uzaklıkta planlanan yeni taş ocakları bölgesi, 21 bin 250 hektarda kurulacak. Bölgede faaliyet gösteren işletmelerin desteğini alarak gerçekleştirilecek proje, parselizasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından hayata geçirilecek.


Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Projeyle insan ve...