04 / 07 / 2024

kocaeli tramvay açılacak mı

kocaeli tramvay açılacak mı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısında, kentte yapılması planlanan tranvay hattı güzergahının imar planlarını girmesi onaylandı. Karaosmanoğlu, “Bunların hepsi belediyenin önemli ulaşım çalışmalarıdır” dedi

Çiğli Tramvay Hattı’nın yüzde 80'i tamam! Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İzmir'in önemli raylı sistem projelerinden olan Çiğli Tramvay Hattı’ndaki son durum merak ediliyor. Peki Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona yaklaşıldı. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Kocaeli Şehir Hastanesi 30 Kasım'da açılacak!

Temeli 2015'te atılan Kocaeli Şehir Hastanesi için sevindiren haber geldi. Yapımı devam eden hastane 30 Kasım 2021'de hizmete açılacak. 

Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’deki binalara hasar tespit çalışmaları yapıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,TBMM’de Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar hakkında sorular yöneltti. Milletvekili Türkkan;"500 bina neden hala yıkılmadı?" sorusunu sordu.

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı 2020'de açılacak!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından planlanan Esenler Nostaljik Tramvay Hattı 2020'de açılacak. Hat 10 milyon 500 bin liraya mal olacak...

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'ndeki Nostaljik Tramvay 31 Aralık'ta açılacak!

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmalarında son noktaya gelindi. Nostaljik Tramvay 31 Aralık'ta açılacak.

Kocaeli İlimtepe Hayvan Pazarı Eylül'de hizmete açılacak!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İlimtepe Bölgesi'nde kurulacak yeni Hayvan Pazarı ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Pazar yeri, Eylül ayının başında hizmete açılacak.

Kocaeli Şehit Polis Serdar Gökbayrak Okulu Eylül'de açılacak!

Kocaeli Derince Çenedağ Mahallesi Esentepe Caddesi'nde yeni yaptırılan İmam Hatip Ortaokuluna Şehit Polis Serdar Gökbayrak isimi verildi. Mahallede ilk İmam Hatip Ortaokulu olan okul Eylül'de hizmete açılacak.

Kocaeli tramvay hattında çalışmalar Şubat 2017'de tamam!

Kocaeli tramvay hattında çalışmalar belirlenen program çerçevesinde devam ediyor. 2017 yılının Şubat ayında tamamlanması planlanan hatta bayramdan sonra Şahabettin Bilgisu ve Adliye alt yapı çalışmaları ve kataner direkleri dikimi yapılacak.

Yalova Tonami Köprülü Kavşağı 15 Kasım'da açılacak!

Yalova’dan Kocaeli ve Bursa istikametlerine il içi trafiği etkilemeden araç geçişini sağlayacak olan Tonami Köprülü Kavşağı 15 Kasım 2015 Pazar gününden itibaren trafiğe açılacak.

Yalova Tonami Köprülü Kavşağı 15 Kasım'da trafiğe açılacak!

Yalova’dan Kocaeli ve Bursa istikametlerine il içi trafiği etkilemeden araç geçişini sağlayacak olan Tonami Köprülü Kavşağı 15 Kasım 2015 Pazar gününden itibaren trafiğe açılacak.

Kocaeli Devlet Hastanesi 2016'da açılacak!

29 Ekim 2016 tarihinde açılacak olan Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Projenin yarıya yakın kısmı tamamlanırken, firma yetkilileri işçilere çift vardiya sistemiyle çalışma talimatı verdi.

Kocaeli tramvay projesinin temeli 19 Ekim'de atılacak!

Kocaeli tramvay hattının temel atma töreni 19 Ekim Pazartesi günü yapılacak. ramvay hattı temel atma töreninden sonra ray temin süresi ile bağlantılı olarak ilk alt yapı imalatına 10 Kasım 2015 tarihinde başlanması planlanıyor.

kocaeli tramvay açılacak mı Haberi

kocaeli tramvay açılacak mı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı Gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu. Yapılan oylamada muhalefet ve iktidar partilerinin tamamı maddenin geçmesi için olumlu oy kullandı ve söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle meclisten geçti.


Oylamanın ardından Başkan Karaosmanoğlu, önümüzdeki aylarda ihale sürecini tamamlayacaklarını ve temel atma töreni yapacaklarını duyurdu. Tramvayın ardından metro yapımı çalışmalarına da başlayacaklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Metro hattı Körfez Atalar Mahallesi’nden başlayarak, Cengiz Topel Havaalanı’na kadar devam edecek. Ulaşım master planı çerçevesinde 32 kilometrelik bir hat olmasını ön görüyoruz. İkinci etap olarak da Sabiha Gökçen Havaalanı’na uzanan metroyu Gebze ile birleştirerek bu yöne doğru devam ettireceğiz. Marmaray’ı...