06 / 05 / 2024

kocaeli yuvacık barajının su miktarı düştümü

kocaeli yuvacık barajının su miktarı düştümü

Kocaeli' ye su sağlayan Yuvacık Barajı' ndaki su miktarının 5 milyon 360 bin metreküpün altına düşmesi üzerine kentte içme suyu kaynaklarında azalma meydana geldiği bildirildi...

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı! 711 yeni konut için büyük gün yarın!

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı... 711 yeni konut için büyük gün yarın... İşte TOKİ Kocaeli 2023 projesi ile ilgili son dakika detayları...

Kocaeli'de Cedit dönüşüm projesi ihalesi yapıldı!

Kocaeli'nin en büyük dönüşüm projesi olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.  368 milyon 28 bin TL ile en düşük teklifi veren  Ali Acar İnşaat ihaleyi kazandı. 

Kocaeli'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Olası bir depreme karşı Kocaeli'de çalışmaların hızlandığını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yapılan çalışmaları anlattı. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Ekonomiye yılda 32 milyon liralık katkı sağlayacak olan Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı...

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 65'i tamamlandı!

Türkiye'nin en yüksek, çift eğrilikli ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın yüzde 65'lik kısmı tamamlandı

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Denizli Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin geleceği için hayati öneme sahip olacak Acıpayam Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye bastı. 

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Kocaeli'de kentsel dönüşüm sorunu!

Yüzölçümü en küçük, geliri en büyük büyükşehir belediyelerinden biri olan Kocaeli'de kentsel dönüşüm sorunu çözülmeyi bekliyor. 

Manisa Karayağcı Barajı'nın inşaatı hızlandı!

Manisa'nın Gördes ilçesinde 2 bin dekar araziyi modern sulamayla tanıştıracak Karayağcı Barajı’nın inşaatı hızla devam ediyor. Projede gövde dolgusunun yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

kocaeli yuvacık barajının su miktarı düştümü Haberi

kocaeli yuvacık barajının su miktarı düştümü


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, yaptığı açıklamada, kış mevsiminde yeterli yağışların olmamasından dolayı kentteki içme suyu kaynaklarında azalmalar meydana geldiğini söyledi.


Bölgede 8-10 yılda bir kuraklık görüldüğünü hatırlatan Bayram, "Kocaeli’nin su ihtiyacını Yuvacık barajı ile Sapanca gölünden karşılıyoruz. Kış aylarında olduğumuz bugünlerde yağış bekliyoruz. İnşallah etkili olacak yağışlarla birlikte barajlarımız dolarak yaşanan sıkıntının önüne geçmiş olacağız” dedi.


Kuraklık nedeniyle Yuvacık Barajı Gölü'ne, onu besleyen dere ve diğer kaynaklardan, su girişinin iyice azaldığını, Yuvacık Barajı'nın kentin su ihtiyacını karşılamaması üzerine bir süredir Sapanca gölünden su takviyesi yaptıklarını belirten Bayram, Sapanca terfi hattındaki 5 pompadan 2’si çalıştırılarak Yuvacık barajı içmesuyu arıtma tesisine günlük 120 bin metreküp su basıldığını, barajdan gelen suyla birlikte arıtılan içme suyunun...